Περιφέρεια Β.Αττικης

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιείται έκτακτη επίγεια εφαρμογή ψεκασμών κατά των κουνουπιών στις πλημμυρισμένες εκτάσεις του Δήμου Ωρωπού για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της περιοχής

By  | 

Γ. Πατούλης: «Η προάσπιση της δημόσιας υγείας των πολιτών, ειδικά στην παρούσα δύσκολη υγειονομική συγκυρία, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Ανταποκρινόμαστε άμεσα και στοχευμένα στις ανάγκες της Αττικής, αντιμετωπίζοντας ακαριαία, έκτακτες καταστάσεις»

Με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος που προκάλεσαν τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια αλλά και τη σημαντική ρύπανση από τη συγκέντρωση φερτών υλικών στο παράλιο μέτωπο του Δήμου Ωρωπού, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, από χθες Τρίτη 11 Αυγούστου, πραγματοποιείται έκτακτη επίγεια εφαρμογή ψεκασμών κατά των κουνουπιών στις πλημμυρισμένες εκτάσεις του Δήμου.

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικής εντολής του κ. Πατούλη, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής, με δεδομένα: α) τα ακραία καιρικά φαινόμενα με υψηλές τιμές βροχόπτωσης τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή, β) την Υγειονομική αναγνώριση στις πλημμυρισμένες εκτάσεις, περιαστικά του Δήμου Ωρωπού και γ) την αξιολόγηση των ευρημάτων δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών στην εν λόγω περιοχή, διενεργεί έκτακτους ψεκασμούς (προνυμφοκτονία) Κουνουπιών, στις πλημμυρισμένες εκτάσεις του φυσικού και περιαστικού ιστού του Δήμου Ωρωπού.

Η διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου, πραγματοποιείται με εγκεκριμένο προνυμφοκτόνο βιοκτόνο σκεύασμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βάσει της Εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας.

Με αφορμή τη διενέργεια του έκτακτου ψεκασμού κατά των κουνουπιών στο Δήμο Ωρωπού ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Η προάσπιση της δημόσιας υγείας των πολιτών, ειδικά στην παρούσα δύσκολη υγειονομική συγκυρία, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμαστε άμεσα και στοχευμένα στις ανάγκες της Αττικής, αντιμετωπίζοντας ακαριαία έκτακτες καταστάσεις, όπως είναι η περίπτωση του Δήμου Ωρωπού, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

Στόχος μας να εξαλείψουμε τους πληθυσμούς των μολυσματικών κουνουπιών που αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες και να τους προστατεύσουμε αποτελεσματικά.

Θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, καλύπτοντας κάθε ανάγκη της Αττικής».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds