ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Ξεκινά η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021- Βοηθάμε τους απογραφείς στο έργο τους”

By  | 

Ξεκινά η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 που αποτελεί ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία με σκοπό τη συλλογή αντικειμενικών πληροφοριών με μεγάλη ανάλυση στο σύνολο της Χώρας και σε τοπικό επίπεδο. Η απογραφή διενεργείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε δέκα χρόνια, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους.

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 πρόκειται να διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2021 έως Δεκέμβριο 2021. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο προπαρασκευαστικό στάδιο, που αποτελεί η Απογραφή Κτιρίων, τα στοιχεία για την οποία συλλέγονται από τον Ιούλιο 2021 έως Σεπτέμβριο 2021.

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών έχει σκοπό τη συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στατιστικής πληροφόρησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τη χάραξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής του Κράτους και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Χώρας προς Ε.Ε. και Διεθνείς Οργανισμούς.

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Covid-19, η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες Απογραφές. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ο πληθυσμός να απογραφεί ηλεκτρονικά μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή). Για κάθε ερώτηση ή πρόσθετη πληροφορία που ενδέχεται να χρειαστούν οι απογραφόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ για να τους κατευθύνει. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης στηρίζει τη διαδικασία της απογραφής. Ο Δήμαρχος και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η Απογραφή είναι μια πολύ σημαντική εργασία, χαρακτηρίζεται διαχρονικά ως η μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγει το Κράτος σε περίοδο ειρήνης. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η Απογραφή Κτιρίων, που είναι το προπαρασκευαστικό στάδιο. Εμείς ως Δήμος διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους στην Απογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών και ζητούμε και από τους πολίτες να διευκολύνουν με κάθε τρόπο το έργο τους τους επόμενους μήνες. Ζητούμε επίσης από τους κατοίκους του Δήμου μας να απογραφούν εδώ, ώστε η δημόσια διοίκηση να έχει τα σωστά δεδομένα για τη λήψη σωστών και δίκαιων αποφάσεων, αλλά και γιατί τα αριθμητικά δεδομένα ενός Δήμου μιας πόλης είναι καίριας σημασίας για τις χρηματοδοτήσεις και για οποιεσδήποτε άλλες χρήσεις. Η αύξηση πληθυσμού που σημειώνεται και στις δύο Δημοτικές μας Ενότητες πρέπει να αποτυπωθεί. Από τα αποτελέσματα αυτή της Απογραφής εξαρτώνται πολλά για τον Δήμο μας τα επόμενα δέκα χρόνια».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds