ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Σικιαριδείου Ιδρύματος για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

By  | 

Θ. Αμπατζόγλου: «Στηρίζουμε Φορείς και Ιδρύματα που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο»

Υπεγράφη την Παρασκευή 24 Σεπτέμβριου 2021, η ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Σικιαριδείου Ιδρύματος που προβλέπεται η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία.

Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου,  η  Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα και ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης.

Η συμφωνία προβλέπει την ανανέωση των όρων λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) για 3 έτη, προκειμένου να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά με αναπηρία μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής προς χρήση από τους δημότες του Δήμου Αμαρουσίου και του ωφελούμενους που εκπαιδεύονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα επιτελεί ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο προς όφελος των Δημοτών μας και των ωφελούμενων του ιδίου του Ιδρύματος. Αναγνωρίζουμε αυτή την προσπάθεια και τους στηρίζουμε εμπράκτως. Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό που εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους. Είμαστε στο πλευρό των Παιδιών, των Γονέων, του προσωπικού και της Διοίκησης του Ιδρύματος».​

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds