Δήμος Κηφισιάς

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΒΟΛΤΕΣ

By  | 

Ο Δήμος Κηφισιάς φιλοξενεί αρκετά σκυλιά στο συνεργαζόμενο με αυτόν κτηνιατρείο. Σκυλιά που ακολουθούν κάποια θεραπεία, σκυλιά που αναζητούν οικογένεια. Όλα τους προαυλιζονται όλες τις μέρες της εβδομάδας αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα.Για ένα σκύλο όμως δεν αρκεί απλά να κάνει την ανάγκη του. Η σημασία της βόλτας είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Με την βόλτα, δίνεται η δυνατότητα στον σκύλο να κοινωνικοποιηθεί με τον άνθρωπο, να εξοικειωθεί με τους θορύβους της πόλης, να εξασκηθεί σωματικά και διανοητικά (να φερθεί σα σκύλος, να μυρίσει, να μαρκάρει, να δεχθεί ερεθίσματα που θα ανακόψουν την πλήξη του και θα βάλουν το μυαλό του να δουλέψει). Με την βόλτα ο σκύλος θα μάθει τον οδηγό και θα ξεπεράσει τυχόν φοβίες του καθιστώντας τον έτσι «έτοιμο» για φιλοξενία σε σπίτι και φυσικά υιοθεσία.Για τους παραπάνω λόγους και σε συνεργασία με τις εκπαιδεύτριες της Επιτροπής Ζωοφιλίας αναζητούνται

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ. Οι βόλτες λαμβάνουν χωρα καθημερινά 11:00-13:00 (όχι ΣΚ) και η συνεννόηση γίνεται αποκλειστικά με τις εκπαιδεύτριες η οποίες έχουν αξιολογήσει τα σκυλιά και δίνουν και τις κατευθυντήριες για μια σωστή βόλτα.Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι από 18 χρονών και άνω, έτοιμοι να δεσμευτούν έστω και για κάποιες μέρες και θα τους ανατεθούν συγκεκριμένα σκυλιά βάση κριτηρίων (πχ ένα άτομο με πρόβλημα στα χέρια/μέση/πόδια δε θα αναλάβει σκύλο που δεν μπορεί να ελέγξει). Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν αν δηλώσουν το ενδιαφέρον τους με μήνυμα στο ινμποξ και στα τηλέφωνα 6932 700 882, 6944 327 144, 6977 354 309.Θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds