ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Τάσος Μαυρίδης: Προσπαθούμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα”

By  | 

Άλλη μια διανομή σχολικών ειδών πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης με δικαιούχους αυτή τη φορά τα παιδιά των οικογενειών, που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Συνολικά 52 παιδιά παρέλαβαν τσάντες και σχολικά είδη, όπως τετράδια, χάρακες, μολύβια, μαρκαδόρους κ.α. που ήταν επιλεγμένα για την ηλικιακή τους ομάδα. Πιο συγκεκριμένα 8 παιδιά ήταν ηλικίας 3-5 ετών, 10 ήταν 6-9 ετών, 13 ήταν 10-12 ετών, 11 ήταν 13-15 ετών και 10 μαθητές ήταν 16-18 ετών.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης,  που παραβρέθηκε την Τρίτη 21/9/2021 στη διανομή των ειδών που πραγματοποιήθηκε στη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου δήλωσε σχετικά: «Και αυτή τη νέα σχολική χρονιά, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη όλων των ευάλωτων οικογενειών. Για αυτό υπήρξαν τρεις σχετικές δράσεις. Η πρώτη ήταν τα σχολικά είδη που διανεμήθηκαν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας. Η δεύτερη ήταν τα είδη  που συνελέγησαν από τους συμπολίτες μας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ομίλου ΣΚΑΙ. Και η τρίτη δράση αφορούσε  τσάντες και σχολικά είδη, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ηλικίας τους, που προμηθευτήκαμε ως Δήμος και τα παραδώσαμε σε οικογένειες που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου. Η προσπάθειά μας είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, ειδικά για τα παιδιά, να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα για να επιστρέψει με χαμόγελο στο σχολείο».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds