ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση βιβλίου ΕΥΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΑΚΗ – 100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές CREAMYWBOOKS

By  | 

Μία μαγευτική αυθεντική κρητική βραδιά πραγματοποιήθηκεστο ιστορικό-καλλιτεχνικό στέκι των Αθηνών, τον«Μαγεμένο Αυλό», με την αγαπημένη, γλυκιά, μοναδική, κρητικιά μαγείρισσα Εύα Παρακεντάκη να μαγειρέψει αποκλειστικά συνταγές του νέου της βιβλίου « ΕΥΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΑΚΗ – 100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές».Η τέχνη της μαγειρικής της κατέπληξε τους εκλεπτυσμένους ουρανίσκους των επίσημων καλεσμένων της όπου οι εικόνες και τα τραγούδια θύμιζαν σκηνικό του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, σε μία εποχή που κυριαρχούσε το συναίσθημα.

Το βιβλίο της Εύας προλόγισε με πολύ μεράκι και με θέρμηο μετρ της Ελληνικής γαστρονομίας, κύριος Ηλίας Μαμαλάκης, παλιός γνώριμος των γαστρονομικών εξορμήσεων και βραβευμένος για την συνεισφορά του στον γαστρονομικό τουρισμό!

Μία αυθεντική κρητική βραδιά, όπου όλα τα πιάτα ξεχείλιζαν από τις μυρωδιές της κρητικής γης. Η Εύα μας, επέλεξε τις πιο αγαπημένες της συνταγές να μοιραστεί στο πρώτο ταξίδι της μαζί με το βιβλίο. Ένα μεγάλο ταξίδι  ξεκινάει που οι βαλίτσες της θα φουσκώσουν από εικόνες γεμάτες γεύσεις και αρώματα από όλο τον κόσμο! 

Μία σειρά από ορεκτικούς μεζέδες συνοδευμένους με κρητικό ρακί, όπως παραδοσιακός ντάκος, χορτοκαλίτσουνα, λαχανοντολμάδες, σαλάτα λαχανικών με φρέσκια σάλτσα ντομάτα, το πασίγνωστο βοτανάτο τσιγαριαστό χοιρινό που παντρεύτηκε με πατάτες κυδωνάτες αλλά  βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει και το πιάτο της γιορτής και της χαράς, που δεν είναι άλλο από το «καλό» φαγητό της Κρήτης, το  γαμοπίλαφο.Η επίγευση  της γαστρονομικής απόλαυσης ολοκληρώθηκε με τα μυζηθροπιτάκια με φρέσκια μυζήθρα και μέλι θυμαρίσιο.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους Mega χορηγούς μας ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ-Φούρνος Σφακίων και Γαλακτοκομική Αμαρίου για την ευγενική προσφορά τους στα υλικά για την  δημιουργία του κρητικού menu αλλά και στα αναμνηστικά δώρα προς τους καλεσμένους μας.

Ιδιαίτερη μνεία με θερμά συναισθήματα ευχαριστίας για το σύνολο των χορηγών μας που χάρις στην έμπρακτη βοήθεια και άμεση ανταπόκρισή τους, δημιουργήσαμε το μοναδικό βιβλίο μαγειρικής που συγκεντρώνει όλη την παράδοση και την κουλτούρα της Κρήτης.

Το ταξίδι μόλις ξεκινά και σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds