Γειτονικοί Δήμοι

Σημαντική επιτυχία η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Διονύσου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, για τη μελέτη και ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων «Έξυπνων πόλεων – SmartCities» (Βίντεο)

By  | 

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με την Αν. Καθηγήτρια & Αν. Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  Αθανασία (Νάνσυ) Αλωνιστιώτη.

Το Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Διονύσου και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει ως αντικείμενο τη μελέτη και ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων «Έξυπνων πόλεων – SmartCities» ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπει το συντονισμό των αναπτυξιακών και ερευνητικών δράσεων του Δήμου Διονύσου και του ΕΚΠΑ αναφορικά με την ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών και εφαρμογών «Smart Cities», την από κοινού υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης των κοινών αναπτυξιακών/ερευνητικών δράσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. και της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη δημιουργία κοινών διαμοιραζόμενων υποδομών για την ανάπτυξη και υποστήριξη εφαρμογών «Έξυπνων πόλεων – Smart Cities», την εκπαιδευτική συνεργασία όπου απαιτείται, το συντονισμό των δράσεων γύρω από θέματα διάδοσης και εκλαΐκευσης των τεχνολογιών και των αποτελεσμάτων τους στο ευρύτερο κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την από κοινού συμμετοχή σε Διεθνή Συνέδρια ή άλλες συναφείς εκδηλώσεις κλπ.

Υπογραμμίζεται ότι η υπογραφή του Μνημονίου (MOU) αποτελεί μία σημαντική επιτυχία, καθώς ο Δήμος Διονύσου είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που έχει καταφέρει να υπογράψει αντίστοιχο μνημόνιο με Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με αντικείμενο τη μελέτη και ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων «Έξυπνων πόλεων – Smart Cities».

Συμφωνία

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στο πλαίσιο υπογραφής του Μνημονίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Διονύσου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπογραμμίζει με έμφαση τη σταθερή απόφασή μας να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε μία πραγματικά «έξυπνη πόλη». Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Καθηγήτρια κα Αλωνιστιώτη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η κοινή μας προσπάθεια θα μπορέσει να καρποφορήσει στο μέλλον, για να φανούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά της η Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  Αθανασία (Νάνσυ) Αλωνιστιώτη, δήλωσε τα εξής:

Συμφωνία

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας σηματοδοτεί για την ερευνητική μας ομάδα, την ευκαιρία να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία  που αποκτήθηκε από τις εφαρμογές Έξυπνων Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες είχαμε σημαντική συμμετοχή στην ανάπτυξη τους μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης, έτσι ώστε  να δώσουμε τη δυνατότητα στο Δήμο Διονύσου να υιοθετήσει τις βέλτιστες πρακτικές σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για μια βιώσιμη και έξυπνη ανάπτυξη της περιοχής. Πέρα από την μελέτη και υποστήριξη της υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου ανάπτυξης εφαρμογών και υποδομών για Έξυπνες Πόλεις, με ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιμετώπισης κρίσεων, ευάλωτων ομάδων, έξυπνων εφαρμογών και υποδομών αλληλεπίδρασης πολιτών, βιώσιμης περιβαλλοντικής ανάπτυξης, κινητικότητας κ.ά, θα εργαστούμε και προς την κατεύθυνση ένταξης του Δήμου Διονύσου  σε δράσεις διασυνδεδεμένων Έξυπνων Πόλεων που είναι αυτή τη στιγμή για την Ευρώπη η νέα μεγάλη πρόκληση.»

Ακολουθεί σύνδεσμος με σχετικό βίντεο από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.https://www.youtube.com/watch?v=TNTcr5QC3nA

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds