Άρθρα

Η περίφημη συλλογή έργων τέχνης και αντικειμένων του Καρλ Λάγκερφελντ βγαίνει σε δημοπρασία

By  | 

Ο Κάιζερ της μόδας Καρλ Λάγκερφελντ δεν έκρυψε ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του ότι ήταν εραστής του ωραίου, του πολυτελούς και του κομψού, μια φινέτσα που έφερε στον οίκο Σανέλ συνεχίζοντας την παράδοση της ιδρύτριας του οίκου.

Όταν πέθανε το 2019, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιουσία στη γάτα του Σουπέτ και το ίδρυμά του, ο εκτελεστής της διαθήκης, ο οίκος Σανέλ, αποφάσισε να κάνει την αποτίμηση των έργων από τις οκτώ κατοικίες του Λάγκερφελντ σε όλη τη Γαλλία και το Μονακό, μια διαδικασία που διήρκεσε αρκετούς μήνες.

Πορτρέτο του Καρλ Λανγκερφελντ από τον Τακάσι Μουρακάμι, 2013. Φωτο: Sothebys

Ο οίκος Sotheby’s ανέφερε ότι η συλλογή του θα βγει σε δημοπρασία με περισσότερα από 1.000 αντικείμενα και έργα τέχνης να πωλούνται.  Αυτά τα αντικείμενα θα δημοπρατηθούν σε οκτώ καθορισμένες πωλήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα δωμάτια πώλησης του Sotheby’s στο Μονακό, το Παρίσι και την Κολωνία από τον φετινό χειμώνα και θα συνεχιστούν το επόμενο έτος.

Η αγαπημένη Σανέλ τσάντα από δέρμα κροκόδειλου του Καρλ Λάνγκερφελντ θα δημοπρατηθεί επίσης. Φωτο: WestImage – Art Digital Studio/Sothebys

Οι δημοπρασίες που θα γίνουν χαρακτηρίστηκαν από τον οίκο ως «ανθολογία του προσωπικού γούστου του Λάγκερφελντ.

Πολυθρόνα από αλουμίνιο του Marc Newson, 2003. Φωτο: Sothebys

Η δημοπρασία περιλαμβάνει έργα των Τζεφ Κουνς, Τακάσι Μουρακάμι και έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα από σχεδιαστές όπως οι Marc Newson, Martin Szekely, Ron Arad, Gino Sarfati, Louis Süe και André Mare. Υπάρχουν ακόμα σχέδια των εικονογράφων μόδας Georges Lepape και Ludwig Hohlwein. Στη δημοπρασία θα πουληθούν τα αυτοκίνητα Rolls Royce που είχε στη συλλογή του, αλλά και τα δερμάτινα γάντια τα οποία φορούσε σε δημόσιες εξόδους για δύο δεκαετίες, όπως και τα ρούχα και αξεσουάρ των οίκων Dior, Yves Sain Laurent, Comme des Garçons και Martin Margiela.

Κοσμηματοθήκη του οίκου Maison Goyard. Φωτο: WestImage – Art Digital Studio/Sothebys

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Λάγκερφελντ συγκέντρωσε μια συλλογή έργων τέχνης και επίπλων. Το 2000, πούλησε τη συλλογή του με γαλλικά έπιπλα και έργα τέχνης του 18ου αιώνα στον οίκο Christie’s για 28,5 εκατομμύρια δολάρια. Το 2003, ο οίκος Sotheby’s πούλησε τη συλλογή του με έργα τέχνης στο Παρίσι για 8 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Lifo

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds