Διάφορα

Βρετανία: 31χρονη ελληνικής καταγωγής θα μετάσχει στα καλλιστεία χωρίς μακιγιάζ, για να στείλει ένα μήνυμα

By  | 

Της έκαναν bullying στο σχολείο λόγω της εμφάνισής της, στο lockdown «αποδέχθηκε» τον εαυτό της

Η Elle Seline αποφάσισε να μετάσχει στα καλλιστεία της Βρετανίας χωρίς μακιγιάζ, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα «εμψύχωσης» στις νέες γυναίκες.

Η 31χρονη μεγάλωσε στη Σκιάθο, προτού πάει σχολείο στη Βρετανία. Ο πατέρας της, που έχει φύγει από τη ζωή, ήταν Έλληνας και η μητέρα της Αγγλίδα. 

Στην εφηβεία της, συνήθιζε να χρησιμοποιεί ως «μάσκα» το μακιγιάζ, επειδή την χλεύαζαν λόγω της τριχοφυΐας της, λέει. Τώρα, θέλει με τη συμμετοχή της στα καλλιστεία να δώσει έμπνευση στη νέα γενιά. 

«Μπορεί να υπάρχει ένα νέο κορίτσι στο σχολείο που θα το δει και θα νιώσει “είμαι αρκετά καλή όπως είμαι”», λέει στο BBC. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, είναι η πρώτη διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία της χώρας που θα εμφανιστεί χωρίς μακιγιάζ. 

«Με χλεύαζαν για τον σωματότυπό μου, τα μαλλιά μου ήταν αρκετά σγουρά και πάντα έλεγαν ότι είχα ψείρες και ότι ήμουν γορίλας, επειδή είχα λίγο περισσότερη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και τις μασχάλες», περιγράφει. 

Το bullying την οδήγησε στην κατάθλιψη, αναφέρει η Elle, που πλέον εργάζεται στη φροντίδα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. 

«Κοίταζα στον καθρέφτη και χλεύαζα τον εαυτό μου, γιατί αυτό έκαναν οι άλλοι», θυμάται. Ίσιωσε τα μαλλιά της, ξύρισε τις μασχάλες της και άρχισε να βάφεται από περίπου τα 13 της χρόνια. 

«Φορούσα foundation που ήταν λίγο πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματός μου, γιατί ήθελα απεγνωσμένα να ταιριάξω. Τα φίλτρα και οι εφαρμογές σήμερα κάνουν αυτό ακριβώς που έκανα εγώ στο σχολείο», συμπληρώνει.

Η Elle δήλωσε συμμετοχή στα περσινά καλλιστεία της Βρετανίας, στη νέα κατηγορία για γυναίκες 27-38 ετών. Αλλά δεν έδειξε τον εαυτό της. «Τους έδωσα κάτι που πίστευα ότι ήθελαν να δουν», εξηγει. 

Έτσι η 31χρονη αποφάσισε να δηλώσει ξανά συμμετοχή, για να εμφανιστεί αυτή τη φορά αμακιγιάριστη, καθώς απέκτησε αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια του lockdown.

«Όταν ήμουν στη σκηνή, πάντα φρόντιζα η εμφάνισή μου να είναι- στα δικά μου μάτια- αψεγάδιαστη», λέει η Elle που είναι και μουσικός. «Για να είμαι ειλικρινής, ήταν η ασπίδα μου. Κατά τη διάρκεια του lockdown δεν υπήρχε η πίεση που είχα παλιότερα να βάφομαι. Έμαθα να αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είμαι», εξηγεί. 

Παραδέχεται ότι θα είναι τρομακτικό το να σταθεί μπροστά σε τόσους πολλούς ανθρώπους, στα καλλιστεία. «Αλλά ξέρω ότι μετά τον διαγωνισμό θα νιώσω πραγματικά καλά για τον εαυτό μου, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσω ή όχι», συμπληρώνει. 

»Το χρωστάω στην επόμενη γενιά να πω ότι είναι ΟΚ να είσαι ο εαυτός σου», καταλήγει. 

πηγή:.lifo.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds