Γέφυρα πολιτισμού

Θεσσαλονίκη: Ουρές γοργόνας βγήκαν στη στεριά

By  | 

Ναι, οι γοργόνες υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη βγαίνουν μάλιστα και στην στεριά. Βγαίνουν για να φέρουν τα νέα πως κάτι καλό έρχεται.

Ψάξε να τις βρεις και άκου τι έχουν να σου πουν για να ανακαλύψεις όλα όσα θα ακολουθήσουν.

Σε λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου (6/9), Καλαμαριά (7/9), Παραλία Θεσσαλονίκης (8/9), Κάστρα (9/9) και Λιμάνι (10/9), οι ουρές των γοργόνων θα κάνουν το επόμενο διάστημα την εμφάνισή τους αποκαλύπτοντας το μυστικό τους.

Ποιο είναι αυτό, θα μπορούν να μάθουν οι Θεσσαλονικείς βρίσκοντας στα εμβληματικά αυτά σημεία της πόλης την ουρά της γοργόνας, και αφού φωτογραφηθούν μαζί της, σκανάρουν το QR code της.

Με τον καθαρισμό του Θερμαϊκού από τα απορρίμματα, να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, η μπύρα Νύμφη, γέννημα θρέμμα της πόλης, βγαίνει μπροστά, με την γοργόνα της να δείχνει το δρόμο.

nymfi_native_800x600_new_kv.jpg

Η αρχή θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου με υποβρύχιο καθαρισμό με εξειδικευμένο προσωπικό της iSea στον Κελλάριο Όρμο, ενώ από την ίδια ημέρα και μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου το αντιρρυπαντικό σκάφος Αλκίππη θα βγει στα νερά του Θερμαϊκού, καθαρίζοντας τα επιπλέοντα απορρίμματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει ο ιστιοπλοϊκός γύρος.

Σε ένα μαραθώνιο ιστιοπλοΐας θα απομακρυνθούν από το εκπαιδευμένο προσωπικό της iSea τα επιπλέοντα απορρίμματα από όλη την έκταση του Θερμαϊκού Κόλπου. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στην καρδιά της παραλίας της πόλης με κατεύθυνση το Εθνικό Πάρκο Αξιού και ξανά πίσω στην αφετηρία, όπου και θα εκφορτωθούν όλα τα απορρίμματα που θα έχουν συλλεχθεί.

Παράλληλα, στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παράκτιος καθαρισμός στο Εθνικό Πάρκο Αξιού σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, παράλληλα με τον ιστιοπλοϊκό γύρο.

Οι δράσεις όμως δε σταματούν εδώ. Κατά τη διάρκεια της γιορτής της πόλης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι το Φεβρουάριο του 2022, αντιρρυπαντικό σκάφος θα καθαρίζει επιπλέοντα απορρίμματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, από τα απορρίμματα που θα συγκεντρωθούν μέσα από το σύνολο των δράσεων από την iSea, όσα μπορούν να αξιοποιηθούν θα χρησιμοποιηθούν μέσω του «upcycling» τους.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσουν υλικά για τη δημιουργία «αγάλματος» με τη μορφή γοργόνας σε ρεαλιστικό μέγεθος, από την ομάδα της iSea, η οποία θα αναλάβει και την ενημέρωση του κοινού για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα υλικά των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται από θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Οι ουρές της γοργόνας είναι πλέον έξω στην στεριά. Άκου το κάλεσμά τους και βοήθα και εσύ με τη σειρά σου ώστε η πρωτοβουλία μιας βέρας Θεσσαλονικιάς, της μπύρας Νύμφης να κάνει την πόλη μας, το σπίτι όλων μας, πιο καθαρό, πιο υγιές και ακόμη καλύτερο για να ζεις.

Πηγή:typosthes.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds