ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με συνδιοργανώτρια και με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, ξεκίνησε πετυχημένα με την υπερ-ειδική διαδρομή του Συντάγματος, το Ράλλυ Ακρόπολις

By  | 

Γ. Πατούλης: «Οι Έλληνες ενωμένοι, μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που με την έμπρακτη υποστήριξή μας φέραμε πίσω στην Ελλάδα μια διοργάνωση που προβάλλει διεθνώς την Αττική και ενισχύει την εξωστρέφειά της»

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού της Διοίκησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, ώστε να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο αναδεικνύοντας σε αιχμή του δόρατος τον θεματικό τουρισμό, συνέβαλε έμπρακτα στο εγχείρημα για την επιστροφή έπειτα από 8 χρόνια στην Ελλάδα, του Ράλλυ Ακρόπολις.

Ποια ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής

Η συμβολή αυτή είχε ως άξονες την υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομής με έμφαση στο οδικό δίκτυο, καθώς και την παροχή χρηματοδότησης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις.  Συγκεκριμένα:

  • παρείχαμε χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ, για να υλοποιηθούν δράσεις
  • πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες έργα οδοποιίας, με υψηλής ποιότητας υλικά και τοποθέτηση αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα περιμετρικά του Συντάγματος με έμφαση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως η Λ. Αμαλίας, κ.α.
  • έγιναν διαγραμμίσεις και σημάνσεις. Τοποθετήθηκαν νέες φωτεινοί σηματοδότες, χαμηλής τάσεως τύπου Led ( με μεταλλικά φανάρια ενισχυμένα με ειδικά κρύσταλλα που δεν καταστρέφονται από βανδαλισμό).
  • τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης και ανοξείδωτοι ιστοί σηματοδότησης.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διεκδίκηση της επιστροφής της διοργάνωσης στην Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συμμετείχε στις επαφές με τους διεθνείς παράγοντες προς την κατεύθυνση αυτή. Ενώ παράλληλα με εντολή του ξεκίνησαν με γρήγορους ρυθμούς οι προετοιμασίες και τα έργα υποδομής για τη διεξαγωγή της.

Η εικόνα της Αττικής έφτασε σε περισσότερες από 155 χώρες

Μετά το τέλος της χθεσινής πρώτης ημέρας του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, εκ των συνδιοργανωτών της υπερ-ειδικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι προβλήθηκε με πολύ θετικό τρόπο η Αττική σε περισσότερες από 155 χώρες, τονίζοντας ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που με την οικονομική στήριξή μας και με τα έργα που υλοποιήσαμε, συμβάλαμε θετικά στην εθνική προσπάθεια». Η εξασφάλιση της διοργάνωσης στη χώρα μας τόσο σημαντικών διοργανώσεων του ιδιαίτερα δημοφιλούς μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενισχύει παράλληλα και την προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε ως Περιφέρεια, την αξία της ασφαλούς οδήγησης.

Επενδύουμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

Προσελκύοντας διεθνούς κύρους κι αναγνώρισης διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προβάλλουν την Αττική, αλλά και υλοποιώντας έργα οδοποιίας που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό  τα 150 εκ. ευρώ, καθώς και παρεμβάσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας πάνω από 40 εκ. ευρώ, δημιουργούμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ασφαλείς μετακινήσεις στο δίκτυο της Αττικής. Παράλληλα, με συγκεκριμένα βήματα εντάσσουμε και νέα έργα οδικής ασφάλειας στο ΠΕΠ Αττικής της επόμενης προγραμματικής περιόδου».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds