Δήμος Κηφισιάς

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

By  | 

Το 1920 ο σουλτάνος Μεχμέτ ο 6ος υπογράφει τη Συνθήκη των Σεβρών, μεταξύ της ηττημένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των νικητών συμμάχων της Αντάτ κατά τον Α΄παγκόσμιο Πόλεμο.. Η Ελλάδα κερδίζει εδάφη και γίνεται «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» σύμφωνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο δ αλλά στον πόλεμο που ακολουθεί χάνει όλα τα κέρδη της και το 1922 αρχίζει να εμφανίζεται η νέα Τουρκία.

Το 1953 ισχυρότατοι σεισμοί γίνονται στα Ιόνια νησιά. Είναι τόσο καταστροφικοί με αποτέλεσμα 871 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 1.690 να τραυματιστούν και 145.052 να μείνουν άστεγοι. Ζάκυνθος και Ιθάκη υφίστανται ολοκληρωτική καταστροφή. Περίπου 145.000 άνθρωποι βρίσκονται άστεγοι. Ακολουθεί και η Κεφαλλονιά με μεγάλο ποσοστό των σπιτιών να καταρρέουν. Ήταν μια τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της θλίψη, πόνο, πένθος και ερείπια.


Το 2014 εκλέγεται ο Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας. Είναι ο πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος. με το 53,05% των ψήφων, έναντι 37,81% του κύριου αντιπάλου του Εκμελετίν Ιχσάνογλου, που υποστηρίχθηκε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Μέχρι τότε ο Πρόεδρος της χώρας
εκλεγόταν από το Κοινοβούλιο οπότε για πρώτη φορά εξελέγη με άμεση ψηφοφορία. Στην Τουρκία λειτουργούν πολλά πολιτικά κόμματα. Από το 1986 το Κοινοβούλιο κυριαρχείται από τα συντηρητικά κόμματα. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ο Ερντογάν βρίσκεται φαινομενικά στο απόγειο της ισχύος του.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds