Άρθρα

Μια κούκλα «αλλιώτικη»

By  | 

γράφει η Αγγελική Μεταξά

Μια εταιρία παιχνιδιών στο εξωτερικό ξεκίνησε να κατασκευάζει και να πουλάει κούκλες που είναι διαφορετικές από τα πρότυπα ομορφιάς που προωθούν ως τώρα. Η κάθε κούκλα είναι διαφορετική όπως και το παιδί που μπορεί να έχει το ίδιο πρόβλημα υγείας όπως ένα παιδί με λαγόχειλο, σύνδρομο down, δυσκολίες ακοής, δυσχρωμίες στο δέρμα, με αναπηρία, με προσθετικό μέλος κλπ.

Η εταιρία προσπαθεί να δείξει στα παιδιά αλλά και στους γονείς μια διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας και να τα προετοιμάσει για την πραγματική ζωή όπου θα συναντήσουν παιδάκια τα οποία θα είναι διαφορετικά στην εξωτερική εμφάνιση αλλά δεν θα αποτελούν θέμα συζήτησης ή ερωτήσεων γιατί θα είναι ήδη εξοικειωμένα με τον καλύτερο τρόπο, διαμέσου του παιχνιδιού. Πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα ή έχουν υποστεί χειρουργικές επεμβάσεις που τους έχουν αφήσει σημάδια από ράμματα να νιώσουν ότι δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι κούκλες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και να αποτελέσουν θέμα συζήτησης με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά να συνυπάρχουν χωρίς πρότυπα εξωτερικής εμφάνισης.

Ένας ορισμός του όμορφου είναι το γνώριμο. Ένας άλλος ορισμός της ομορφιάς είναι η «κούκλα». Βοηθήστε τα παιδιά σας να διευρύνουν τον ορισμό και να εξοικειωθούν με τη ζωή!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds