Άρθρα

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά..

By  | 

Έτσι είναι ο Έρωτας. Ένας μικρός θεός που κάνει την καρδιά σου να πλημμυρίζει από συναισθήματα αγάπης και πάθους μαζί. Δεν κοιτάει ηλικίες και ζωές. Μονάχα ρίχνει το βέλος του και έτσι απλά σε αιχμαλωτίζει. Κι επειδή ο έρωτας είναι…τυφλός, ζευγάρια που στα μάτια μας μοιάζουν αταίριαστα, παραμένουν μαζί ευτυχισμένα.

Ο «έρωτας χρόνια δεν κοιτά» λέει η γνωστή λαϊκή ρήση. Οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές -αν όχι όλες- με καχυποψία και δεν είναι λίγες οι στιγμές που δέχονται αρνητικές κριτικές, αλλά και πολλά επικριτικά βλέμματα.

Μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, οι άνδρες μπορούσαν να είναι με γυναίκα πολύ μικρότερης ηλικίας χωρίς ενοχές και μάλιστα καμάρωναν γι αυτό.

Αντιθέτως, οι γυναίκες που δημιουργούσαν σχέση με μικρότερους άνδρες, «έκρυβαν» ή απέφευγαν να εκτεθούν στα μάτια τρίτων από τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής μέχρι να εξοικειωθούμε σιγά σιγά και πλέον να μην αποτελεί ταμπού.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι άνδρες προτιμούν να κάνουν σχέση με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, τη δέσμευση, την κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό. Τι συμβαίνει όμως και οι άνδρες προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες; Γιατί άραγε αυτές οι γυναίκες τους συναρπάζουν περισσότερο;

Οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές -αν όχι όλες- με καχυποψία και δεν είναι λίγες οι στιγμές που δέχονται αρνητικές κριτικές αλλά και πολλά βλέμματα.

Ειδικά, οι γυναίκες που έχουν σχέση με νεαρότερους άνδρες έχουν φορτωθεί από καιρό την ταμπέλα της «MILF» και της «κούγκαρ». 

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως μία 10ετής διαφορά ηλικίας είναι αποδεκτή για ένα ζευγάρι και συνήθως τα κακεντρεχή σχόλια αφορούν αυτούς που η ηλικιακή διαφορά τους ξεπερνά τα 10 χρόνια.

Πολλά διάσημα ζευγάρια μάς έχουν αποδείξει πως η διαφορά ηλικίας δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν από το να ερωτευτεί και να παντρευτεί αυτόν που πραγματικά θέλει -ακόμη κι αν ορισμένες περιπτώσεις κατέληξαν σε χωρισμό. Για παράδειγμα, έχουμε την περίπτωση της Ντέμι Μουρ με τον Άστον Κούτσερ, οι οποίοι παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2005, παρά τα 15 χρόνια που τους χώριζαν. Βέβαια, το 2013 χώρισαν, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αλλή μία περίπτωση, είναι αυτή του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει 25 χρόνια διαφορά ηλικίας με την σύζυγό του, Μπριζίτ. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, τη δέσμευση, την κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό. Τι συμβαίνει όμως και οι άνδρες προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες;

Οι μεγαλύτερες γυναίκες πάντα θα συναρπάζουν έναν άνδρα και οι λόγοι είναι πολλοί. Γιατί είναι ανεξάρτητες, ξέρουν τι θέλουν, είναι πιο ενδιαφέρουσες στα ραντεβού, ξέρουν να συζητούν, έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική εμπειρία, δεν παίζουν παιχνίδια, δεν είναι ανώριμες και δεν εστιάζουν μόνο στην δημιουργία οικογένειας. Θέλετε κι άλλους λόγους; 

Δεν έχουν παράλογες συναισθηματικές εκρήξεις, ξέρουν να εκτιμούν, δεν αγωνιούν για το μέλλον και έχουν αυτοπεποίθηση. Είναι ειλικρινείς και ντιρέκτ στην προσέγγισή τους. Δείχνουν από την αρχή τις προθέσεις τους. 

Mια πιο ώριμη γυναίκα είναι για έναν άνδρα μια πρόκληση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει. Kάποιοι άνδρες λοιπόν επιλέγουν ενσυνείδητα μεγαλύτερές τους γυναίκες.

Σύμφωνα με έρευνες, η εποχή που ο άνδρας ήταν συστηματικά ο μεγαλύτερος μέσα στο ζευγάρι πέρασε οριστικά.

Άλλοτε ήταν εκτός λογικής να βγαίνουν οι άνδρες με μεγαλύτερες γυναίκες. Αλλά με τα χρόνια οι γυναίκες απελευθερώθηκαν από τα κοινωνικά ταμπού. Σήμερα κάνουν ό,τι θέλουν τη ζωή τους και αυτό τους προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες να συναντήσουν κάποιον που είναι νεότερος. 

Υπάρχουν άνδρες που προτιμούν νεότερες γυναίκες και συνήθως ο μέσος όρος της διαφοράς ηλικίας είναι τα 10 χρόνια. Μελέτες αποδίδουν αυτή την τάση στο αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας που εισπράττει ο άνδρας από μια μεγαλύτερη γυναίκα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες έλκονται από γυναίκες που έχουν σταθερή και ώριμη φωνή. Οι άνδρες αναζητούν γυναίκες που εμπνέουν ασφάλεια και ηρεμία. 

Αγγελική Μεταξά

μέρος του κειμένου από www.bovary.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds