Άρθρα

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη αποδίδει φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη

By  | 

«Τη μουσική την κάνεις για ελεύθερους ανθρώπους, χορτάτους ανθρώπους. Κάποιος που πεινάει δεν μπορεί να ακούσει τη μουσική. Ένας άνθρωπος που είναι σκυμμένος δεν μπορεί να ακούσει τη μουσική. Δεν υπάρχει τέχνη για δούλους, ούτε τέχνη για ανθρώπους που είναι εξαθλιωμένοι. Έπρεπε λοιπόν να βοηθήσω να ελευθερωθούν, να φάνε, να πιούνε, να είναι ελεύθεροι για να γίνει και το έργο μου αγαπητό». Μίκης Θεοδωράκης(Απόσπασμα από συνέντευξη στον Ταχυδρόμο, 15 Ιανουαρίου 2005)

Ο Μίκης Θεοδωράκης σφράγισε την ιστορία της Ελλάδας με τη ζωή και το έργο του. Υπηρέτησε με αφοσίωση τα μεγάλα πιστεύω του. Αγωνίστηκε με αφοσίωση από όλα τα μετερίζια για την παιδεία, τον πολιτισμό, την ελευθερία, αξίες και ιδανικά τα οποία ύμνησε μέσα από το έργο του. Ταξίδεψε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι η ιστορία της Ελλάδας.

Υλικό από την Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Συλλογές Ελένης Αντωνιάδη-Μπιμπίκου, Κωνσταντίνου Θ. Δημαρά, Εμμανουήλ Κριαρά και Αρχείο Μάνου Ελευθερίου.

πηγή:https://www.facebook.com/LaskaridisFoundPage/?__cft__[0]=AZU_Z9TzXlvdjOMvayDlCL5v0WeJF8r8V2pdShfqpJoK3EVKdr-gnW7yF1sYI4ayoEtnEuXiKE5FQZaHZ64eLV5V3PrYPYYN1QokROlIL1Hw3hG0FJlvjFwgvoJ4y8Y8kihXFTp2pg_uYKcU8jqcFg-zeK3BR6gSWjwDhloz4I4k2m7zzUe7Wo6Jgdw1WJVzH5k_ET2f3ORNdjWvp0lMC4Rq&__tn__=-UC%2CP-R

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds