ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς θα λειτουργούν τα σχολεία σε περίπτωση κρούσματος – Ποιοι μαθητές θα μπαίνουν σε καραντίνα – Τι εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών

By  | 

Το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων προβλέπει:

– Όταν νοσήσει μαθητής ενός τμήματος, ο διπλανός του στο θρανίο τίθεται σε καραντίνα.

Όσοι κάθονται στο μπροστά και στο πίσω θρανίο, τίθενται και αυτοί σε καραντίνα εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας και είναι ανεμβολίαστοι.

Από την καραντίνα επιστρέφουν μία εβδομάδα μετά με αρνητικό rapid test.

Οι μαθητές του τμήματος όπου παρουσιάστηκε το κρούσμα, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, και εφόσον είναι αρνητικό θα ακολουθήσουν δύο self test μέσα στην εβδομάδα, και την έβδομη μέρα θα επαναλάβουν το rapid test.

Όσοι μαθητές είναι εμβολιασμένοι θα γίνονται δύο τεστ στην αρχή και στο τέλος της εβδομάδας. Όλοι παραμένουν στο σχολείο εφόσον δεν βγουν θετικοί στον ιό.

Το τμήμα κλείνει μόνο όταν διαπιστωθεί ότι κρούσματα είναι πάνω από τους μισούς μαθητές, δηλαδή 50% + 1.

Ήδη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε προαναγγείλει σε σειρά δηλώσεών της ότι τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν «καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ανέφερε επιπλέον.

Πηγή: alfavita.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds