ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις για την επένδυση του νέου Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου

By  | 

Από τον Παναγιώτη Ιωάννου, Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την σχεδιαζόμενη επένδυση του Νέου Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου στην περιοχή της Λυκόβρυσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης προκάλεσαν τα εξής σχόλια του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας κ. Παν. Ιωάννου:

Σαν Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, αλλά και σαν Συνδυασμός, είμαστε υπέρ της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον Δήμο μας, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για τους δημότες μας και γενικά κάθε αναπτυξιακού έργου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου η επένδυση σχεδιάζεται σε έκταση 75, 000 τ.μ. περίπου, η οποία ευρίσκεται τόσον εντός, όσον και εκτός σχεδίου πόλεως κατά το μεγαλύτερο μέρος της, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη και τα εξής:

α. Η περιοχή είναι περιοχή ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση και πρέπει να εξετασθεί η συμβατότητα της επένδυσης με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, λόγω μητροπολιτικής ή διαδημοτικής εμβέλειας.

β. Πέραν των προαναφερθεισών ανωτέρω θετικών επιπτώσεων θα πρέπει αν εξετασθούν και οι τυχόν αρνητικές επιπτώσεις, που θα μπορούσαν να προκύψουν για την τοπική κοινωνία (πίεση στις τιμές και τις χρήσεις γης, προσβασιμότητα, ένταση ανταγωνισμού προς τις υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ.).

γ. Η επένδυση θα πρέπει να προβλέψει την ύπαρξη κοινωφελών κοινόχρηστων χώρων, χώρων πρασίνου, χώρων κοινωνικού εξοπλισμού, χώρων στάθμευσης και τυχόν αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, λόγω αύξησης του κυκλοφοριακού φορτίου.

δ. Να ληφθεί υπ’ όψη η προηγούμενη θέση της Περιφέρειας Αττικής για τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης (Απρίλιος 2021), οριοθετώντας τυχόν ρέματα, σε όλο το φάσμα της ευρύτερης περιοχής.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα εξετάσει και αποφασίσει άμεσα σε σχέση με την επένδυση.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds