ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 5.8 εκ. ευρώ ξεκινά, κατά απόλυτη προτεραιότητα, ευρύς καθαρισμός των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

By  | 

Γ. Πατούλης: « Με έμφαση στην πρόληψη θωρακίζουμε την επόμενη μέρα της Αττικής χωρίς χρονοτριβές, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση ανάθεσης σε τεχνική εταιρεία του έργου καθαρισμού των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 5.8 εκ. ευρώ.

Τα έργα καθαρισμού θα ξεκινήσουν άμεσα, κατά απόλυτη προτεραιότητα και με αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί, με δεδομένο και το έκτακτο των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται πως, με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και με στόχο την παρακολούθηση των ρεμάτων κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, έχει συσταθεί το Παρατηρητήριο Καθαρισμού των Ρεμάτων. Ειδικότερα, μέσω του Παρατηρητηρίου ελέγχονται σε καθημερινή βάση οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων και η κατάσταση των ρεμάτων, καθώς συγκεντρώνονται συγκριτικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό της εικόνας που έχουν τα ρέματα πριν αλλά και μετά τις παρεμβάσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Επενδύοντας στην πρόληψη θωρακίζουμε την επόμενη μέρα της Αττικής χωρίς χρονοτριβές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών, από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα αφήσουμε ούτε την Αττική, ούτε τους πολίτες ανοχύρωτους. Σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δήμους και την αποκεντρωμένη Διοίκηση θα κινηθούμε άμεσα, προκειμένου οι πρώτες βροχές, να μας βρουν απόλυτα έτοιμους.

Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε πολύ συχνά πλέον, δεν μας αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας, καθημερινά εκτελούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με έμφαση στους καθαρισμούς των ρεμάτων, κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, ιδιαίτερα μετά τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές».  

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds