Άρθρα

Τι θα συμβεί στις περιοχές μετά τις πυρκαγιές σε Κερατέα, λίμνη Μαραθώνα και ΒΑ Αττική

By  | 

από τον καθηγητή Ευθ. Λέκκα

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος πλημμυρών εξαιτίας των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσαν οι φωτιές στην Ανατολική Αττική.

Στην επισήμανση αυτή προχώρησε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Αναφορικά με την Κερατέα ο κ. Λέκκας τόνισε ότι εκεί «δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι μικρή περιοχή και δεν έχουμε υδρογραφικό δίκτυο ανεπτυγμένο».

Για τους Θρακομακεδόνες όπου έχει καεί μια μεγάλη περιοχή ανέφερε ότι «ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα. Οι χείμαρροι αυτοί ενσωματώνονται μέσα στο μεγάλο ποτάμι που καταλήγει στο Φάληρο, στον Κηφισό. Το επίκεντρο είναι στις περιοχές κυκλικά στην αρχή».

Ιδιαίτερα ανήσυχος ήταν ο κορυφαίος επιστήμονας για το τί μπορεί να συμβεί στη λίμνη του Μαραθώνα εξηγώντας: «Στις Αφίδνες, προς τη Μαλακάσα, έχουμε δύο τρία ρεύματα που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Τα υπόλοιπα που πάνε προς τον Μαραθώνα, δεν έχουμε πρόβλημα γιατί εκτονώνονται μέσα στη λίμνη του Μαραθώνα. Βέβαια, εκεί τα προβλήματα είναι άλλα γιατί θα γεμίσει από φερτά υλικά»

πηγή:notioanatolika.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds