Άρθρα

Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down υπογράφει σύμβαση με το Εθνικό Θέατρο

By  | 

Η νεαρή Λωξάντρα Λούκας, υπέγραψε με την πρώτη σκηνή της χώρας και θα λάβει μέρος στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.

Η νεαρή ηθοποιός, μέλος της Θεατρικής Ομάδας Εν Δυνάμει, με την υπογραφή αυτού του συμβολαίου ανοίγει το δρόμο για να συμπεριληφθούν σε ρεπερτόρια των κρατικών σκηνών άτομα με ειδικές δεξιότητες. 

Η νεαρή Λωξάντρα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι ενεργή στην καλλιτεχνική ζωή και εκπαίδευση.  Η μητέρα της σκηνοθέτης Ελένη Δημοπούλου έχει σημαντικό έργο με άτομα με ιδιαίτερες δυνατότητες και ικανότητες.

Το βίντεο της ιστορικής στιγμής κάνει το γύρο του διαδικτύου, με σχόλια που ξεχειλίζουν από θαυμασμό για τη νεαρή ηθοποιό και τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει.

https://www.facebook.com/vasili.ptr/videos/1257662211370405/?t=0

Η μητέρα της, σκηνοθέτης Ελένη Δημοπούλου έγραψε: 

«Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι, από χθες λαμβάνουμε μηνύματα, τηλεφωνήματα και εισπράττουμε την επιβράβευσή σας για αυτό που έχει καταφέρει η Λωξάνδρα μας.

Εμείς, όμως, τέτοιες “μεγάλες” μέρες που σημαδεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν συγκίνηση και ελπίδα, σκεφτόμαστε όλες και όλους εσάς. Εσάς που της επιτρέψατε να μην περισσεύει, να μην νιώθει μόνη και απροστάτευτη. Εμείς οι γονείς της και τα αδέλφια της, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς που την εντάξετε, έστω και λίγο, στη ζωή σας, με όποιον τρόπο μπορούσατε. Όσο κι αν θέλαμε εμείς, η οικογένειά της, δεν θα μπορούσαμε να της δείξουμε τον μεγάλο ΚΟΣΜΟ, όπου ανήκουμε όλες και όλοι αν δεν την συμπεριλαμβάνατε στη ζωή σας.

Έγινε γιατί της το επιτρέψατε. Ευχαριστούμε για όλες τις ευχές και την αγάπη που δεχόμαστε εκ μέρους της Loxandra και σας τις επιστρέφουμε με ευγνωμοσύνη».

Πηγή: Lifo

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds