Άρθρα

Κάθε βοήθεια δεν έγινε δεκτή

By  | 

Όταν άκουσε πως είχε μπει φωτιά στη Βαρυμπόμπη, το μεσημέρι της Τρίτης 3 Αυγούστου, ο Νίκος Χιωτάκης επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αχαρνών  Σπύρο Βρετό για να ενημερωθεί. Ο Δήμαρχος είπε πως θα χρειαζόντουσαν υδροφόρες προληπτικά κοντά στο σημείο της φωτιάς. Ο Νίκος Χιωτάκης ζήτησε από τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο να στείλει μια υδροφόρα, πράγμα που έγινε μετά και από συνεννόηση με το Πυροσβεστικό Σώμα που είχε τη εποπτεία για την κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης ζήτησε από τον δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του Δημήτρη Λιανό ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ, να στείλει ο Σύνδεσμος υδροφόρες στη Βαρυμπόμπη, πράγμα που έγινε και ο ΣΠΑΠ έστειλε τρεις υδροφόρες.

xiwtakis-lianos1
O Νίκος Χιωτάκης με τον Δημήτρη Λιανό

Μαζί με τον Δημήτρη Λιανό και τον επίσης δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κατσίμπα πήγαν σε σημείο της Λεωφόρου Κύμης που φαίνεται η Βαρυμπόμπη για να δουν  την εξέλιξη της φωτιάς. Ως δήμαρχος Κηφισιάς για 12 χρόνια, ο Νίκος Χιωτάκης γνωρίζει καλά την περιοχή και τις ανάγκες της.  Όταν οι τρεις σύμβουλοι διαπίστωσαν ότι η φωτιά κατευθυνόταν προς την κοίτη του Κηφισού και άρχισαν να ακούγονται εκρήξεις, κατάλαβαν ότι η φωτιά θα ερχόταν προς τις Αδάμες, μια και ήδη είχαν αρχίσει να καίγονται βιοτεχνίες με άδειες ή χωρίς που είχαν εύφλεκτα υλικά, από την πλευρά του Δήμου Αχαρνών.

Η εκπρόσωπος του συνδυασμού Άννα Κορογιαννάκη, επικοινωνώντας με το γραφείο Δημάρχου, όπως είχε κάνει και με την επέλαση της Μήδειας, έθεσε τις δυνάμεις και την εμπειρία του συνδυασμού στη διάθεση του Δήμου.  Για ακόμα όμως μια φορά, από ότι ανέφερε ο κ. Χιωτάκης,  δεν τους ζητήθηκε βοήθεια, όπως και δεν ζητήθηκε βοήθεια και από τους άλλους επικεφαλείς συνδυασμών.

barimpompi1
Η εικόνα από τη Κύμης

Αυτονόητη ήταν και η παρουσία το Βασίλη Βάρσου που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο της φωτιάς, κοντά στο κάμπινγκ του Διονυσιώτη. Ο Βασίλης Βάρσος ο οποίος γνωρίζει την περιοχή σαν τη τσέπη του, δίνει πάντα το παρόν σε όλες τις ανάγκες της πόλης και όχι μόνο. Τον έχουμε δει σαν δήμαρχο να σταματάει στην άκρη του δρόμου και να βγάζει κλαδιά και φύλλα από σχάρες για να μην πλημμυρίσουν σπίτια και το κάνει  όταν δεν είναι μπροστά φακοί και κάμερες.

Ο Νίκος Χιωτάκης πάντως βρέθηκε στο σημείο που οι φλόγες έκαιγαν περιουσίες και δάση για να συμπαρασταθεί  στους κατοίκους.  Στη συζήτησή μας ανέφερε πως διαπίστωσε ότι συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και υδροφόρες έκαναν και κάνουν  ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.  Τελικά η  φωτιά ανέβηκε το πρανές του ποταμού και σταμάτησε χωρίς να επεκταθεί πέραν της οδού Ποταμού.  Οι κάτοικοι έζησαν έναν εφιάλτη, βλέποντας τις φλόγες να γλύφουν τα δέντρα της πρασιάς αλλά ευτυχώς σταμάτησε εκεί.

«Δεν είναι ώρα αυτή τη στιγμή για απολογισμό, αν τα κατάφερε καλά ή όχι η διοίκηση του Δήμου. Αυτά θα ειπωθούν στο συμβούλιο του Σεπτεμβρίου» μας είπε ο κ. Χιωτάκης αναφέροντας όμως πως μέλος του συνδυασμού του που προσφέρθηκε να βοηθήσει με υλικό τρόπο, πχ. να φτιάχνει σάντουιτς για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, αποτράπηκε από τον Δήμο.

πηγή:kifisianews.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds