Εκτακτη Επικαιρότητα

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική, τι έχει συμβεί

By  | 

Εκτός λειτουργίας οι γραμμές υψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.

Βυθίσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρούνται στην Αττική, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης λόγω του καύσωνα αλλά και επειδή έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας γραμμές υψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα είναι ενεργό μεγάλο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στη Βαρυμπόμπη. Οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται, καθώς η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

«Ξέρουμε ότι την σημερινή ημέρα θα φτάσει στα ύψη η ζήτηση, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε τα 10600 MW σίγουρα. Υπάρχει πιθανότητα να συμβούν διακοπές ρεύματος για να μην γίνει γενικευμένο μπλακ άουτ» δήλωσε νωρίτερα σήμερα για την ηλεκτροδότηση της χώρας, στο Πρώτο Πρόγραμμα, o Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Γενικό μπλακ άουτ δεν μπορεί να συμβεί, θα είναι έγκλημα. Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να το αποτρέψουν» τόνισε.

Πηγή:ieidiseis.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds