Διάφορα

Σπύρος Φωκάς: Αγωνία για τον ηθοποιό – Παλεύει σαν λιοντάρι για τρίτη εβδομάδα στο νοσοκομείο

By  | 

Παλεύει σαν λιοντάρι για τρίτη εβδομάδα στο Λαϊκό νοσοκομείο o σπουδαίος ηθοποιός Σπύρος Φωκάς.

«Κράτα γερά, Φωκά! Τα λιοντάρια δεν λυγίζουν» με αυτή τη φράση οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου προσπαθούν εδώ και τρεις εβδομάδες να είναι συνοδοιπόροι στη μάχη που δίνει ο ηθοποιός.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν η σύντροφος της ζωής του Λίλιαν Φωκά (που στέκεται βράχος δίπλα του) διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο καταβεβλημένος.Αποτέλεσμα ήταν η άμεση μεταφορά του από το σπίτι-κοντέινερ στο Καλαμάκι Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αιμοπετάλιά του ήταν πολύ πεσμένα. Αν και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έρθουν στα φυσιολογικά επίπεδα, εντούτοις δεν τα κατάφεραν. Ετσι, οι θεράποντες ιατροί του ηθοποιού, με τη μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα.

Ετσι και έγινε, με τον 83χρονο σταρ του σινεμά να κάνει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες εισαγωγή στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Από τη μια στιγμή στην άλλη, τα νέα για την υγεία του ηθοποιού έκαναν τον γύρο των γραφείων αλλά και των δωματίων του νοσοκομείου. Ολοι ήθελαν να τον δουν από κοντά, να του δώσουν κουράγιο και να του πουν πόσο πολύ τον αγαπούν!

Ο ηθοποιός λόγω της κατάστασης της υγείας του, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης, που θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την κατάσταση της υγείας του. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν ήταν καλές. Μάλιστα το νοσηλευτικό προσωπικό που επισκέπτεται το δωμάτιο του ηθοποιού προσπαθεί να τον εμψυχώσει συνέχεια, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Κράτα γερά, Φωκά. Τα λιοντάρια δεν λυγίζουν»!

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso και το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα, για την κατάσταση της υγείας του ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η ‘Αννα Φόνσου, πρόεδρος στο Σπίτι του Ηθοποιού, η οποία με τη σειρά της προσπαθεί να επιλύσει επιμέρους θέματα που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του μεγάλου μας ηθοποιού.

πηγή:gossip-tv.g

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds