Δήμος Κηφισιάς

Ζητάμε να ακουστεί η φωνή μας!

By  | 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς μαζί με τον Δ/ντή του σχολείου κ.Ηλία Κούτσικο και την συμπαράσταση του Συλλόγου «Κηφισός» ζητούν να ακουστούν οι φωνές τους που ενώνονται για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια και τον αποτροπιασμό για τις συνεχόμενες πράξεις βίας και βανδαλισμού στους χώρους του 3ου λυκείου, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Ο Συλλογος Γονέων του Σχολείου προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Ζητάμε όλοι μαζί ενωμένοι να δείτε πως έγινε πάλι το σχολείο μας. Να μας δώσετε λύσεις κι όχι δικαιολογίες ή πίστωση χρόνου. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν και να υπάρξει αποτέλεσμα. Η αστυνομία στην οποία απευθυνθήκαμε είπε ότι παρακολουθεί την κατάσταση «διακριτικά» αλλά δεν αρκεί! Δεν μπορεί άτομα, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν είναι καν κάτοικοι του δήμου μας, να καταστρέφουν και να προκαλούν επανειλημμένως φθορές οι οποίες βαραίνουν οικονομικά τον Δήμο, δυσχεραίνουν την διδασκαλία και τις δραστηριότητες των μαθητών στο σχολικό κτίριο και όχληση στην περιοχή όπου πλέον τις βραδινές ώρες φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Η ανοχή όλων τελείωσε! Το σχολείο για άλλη μια φορά έχει υποστεί υλικές ζημιές και σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά τον Σεπτέμβριο.»

Θέλουμε μόνιμη λύση, όχι προσωρινή γιατί το ποσό τελικά που ξοδεύεται κάθε φορά στο να διορθώσουν τις ζημιές είναι επαναλαμβανόμενο και φυσικά δεν έχει τέλος! Στο εξωτερικό όταν κάποιος προκαλεί ζημιά υπάρχει η κοινωνική εργασία. Υπάρχει τιμωρία και επιτήρηση. Ας υποστεί η οικογένεια τους τις φθορές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποθαρρυνθούν οι υπόλοιποι. Γνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει τιμωρία, συνεχίζουν τους βανδαλισμούς. Ευχόμαστε να διαψευστούμε αλλά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο…. Δεν αρκεί ο σχολικός φύλακας. Το «πάρτι» γίνεται μετά τις 11μμ. Το προαύλιο είναι μονίμως γεμάτο από σπασμένα μπουκάλια μπύρας και επικίνδυνο. Ο συναγερμός χτυπάει αλλά όταν υπάρχει παραβίαση του εσωτερικού χώρου. Ο εξωτερικός χώρος είναι μεγάλος και στις 3 από τις 4 πλευρές δεν υπάρχουν οικίες. Το αυτοκίνητο του δήμου που περιπολεί περνάει με τον φάρο αναμμένο αλλά εξωτερικά. Στο εσωτερικό δεν υπάρχει έλεγχος. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Περιμένουμε κάτι δραστικό! Θα απευθυνθούμε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και στην Υπουργό Παιδείας. Θα δώσουμε μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα φτάνει να πάρουμε απαντήσεις! Έχουμε απελπιστεί! Αν δεν μπορεί ο δήμος να διασφαλίσει την προστασία του σχολείου ας το κάνει το κράτος! Αν όλοι γυρίσουν την πλάτη τους, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Οι κάτοικοι δηλώνουν ενοχλημένοι από την κατάσταση και ανήσυχοι για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή τους. Ακριβώς απέναντι είναι η πλατεία Αδαμών ή αλλιώς η αλάνα όπως την αποκαλούν. Εκεί παίζουν ως αργά τα παιδιά και οι γονείς που τα συνοδεύουν ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αισθάνονται ανασφαλείς.

Συζητώντας μαζί τους μας δήλωσαν θορυβημένοι και απογοητευμένοι για την ύπαρξη τέτοιων καταστάσεων ειδικά σε μια περιοχή των βορείων προαστίων.


Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds