Άρθρα

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στο Μέγαρο Μουσικής

By  | 

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρακολούθησαν τη συναυλία-αφιέρωμα για τα 96 χρόνια του μεγάλου συνθέτη και ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ήταν ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, μια από τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, που φέτος γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του. Μια συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου (20.7) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που έκανε ανάρπαστα τα δελτία εισόδου από τις πρώτες μέρες της διάθεσής τους. Μια συγκινητική βραδιά με συμφωνικά έργα του μεγάλου συνθέτη που δεν ακούγονται συχνά, ερμηνευμένα από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην οποία έδωσαν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, οι κκ. Σακελλαροπούλου και Μενδώνη επισκέφθηκαν την έκθεση «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης», η οποία διοργανώνεται από το ΥΠΠΟΑ με τη συνεργασία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη».
👉https://www.megaron.gr/event/afieroma-ston-miki-theodoraki/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds