Πολιτισμός

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΛΙΟΣ »1800»

By  | 

Γράφει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη

Ο Θανάσης Καραμπάλιος (THANASIS KARAMPALIOS) γεννήθηκε το 1983 στο Παλιόκαστρο Ελασσόνας και ήθελε από τότε που θυμάται τον εαυτό του να ασχοληθεί με τα κόμικς. Έτσι το 2008 αποφοίτησε από τη σχολή COMINK στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στον διαγωνισμό 9 της ελευθεροτυπίας όπου πήρε έπαινο.Το 2018 εκδόθηκε η πρώτη του δουλειά, το πρώτο μέρος της σειράς 1800, «ΠΑΤΕΡΑΣ». Γι’ αυτή του τη δουλειά πήρε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2019.

1800-ΠΑΤΕΡΑΣ

Το 2019 επίσης συμμετείχε στην συνολική προσπάθεια ValtousX- ο μαύρος χάρτης της Αθήνας, καθώς και σε εκθέσεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κυκλοφορούν ήδη το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο μέρος της σειράς 1800, «ΕΛΕΝΗ», «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» και «ΧΆΚΙ»

Πλέον ζει και εργάζεται ως σκιτσογράφος στη Λάρισα, αναλαμβάνοντας εικονογραφήσεις για εκδοτικούς οίκους και διαφημιστικά γραφεία. Ελπίζει κάποια στιγμή να βρει χρόνο να διαβάσει τις στοίβες με τα αδιάβαστα βιβλία. 

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds