Δήμος Κηφισιάς

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ

By  | 

Με επιτυχία οργανώθηκε την Κυριακή 18 Ιουλίου, συντονισμένη δράση καθαρισμού από τις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου με συμμετοχή και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς στο Δάσος του Κεφαλαρίου.

Τα συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς με τους Προϊσταμένους τους και τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμακο, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Ανακύκλωσης – Εθελοντισμού κ. Γιώργο Σκορδίλη και τον Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας και Τοπικής Δημοκρατίας κ. Νικήτα Κόκκαλη, μπήκαν στο δάσος από νωρίς το πρωί της Κυριακής και από το ύψος της συμβολής των οδών Καραϊσκάκη και Τομπάζη.

Φυσικά χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα-φορτωτές, φορτηγά και ειδικά πριόνια. Απομακρύνθηκαν τεράστιες ποσότητες (άνω των 10 φορτηγών) ξερών κλαδιών από την αρχή του δάσους, τους δρόμους του αλλά και από το βάθος του, που είτε βρίσκονταν κατακείμενα, αποτελώντας καύσιμη ύλη, είτε κρέμονταν και χρειάστηκε να κοπούν.

Επίσης τεμαχίστηκαν και απομακρύνθηκαν πεσμένοι κορμοί. Φυσικά ο καθαρισμός συμπεριέλαβε και άλλα ογκώδη αντικείμενα και απορρίμματα.

Το Δάσος Κεφαλαρίου αποτελεί ιδανικό χώρο περιπάτου και απόλαυσης της φύσης, συγκεντρώνοντας πολλούς επισκέπτες εντός και εκτός Δήμου.

Ο Δήμος Κηφισιάς ανά τακτά διαστήματα παρακολουθεί και φροντίζει για την καθαριότητά του. Το συγκεκριμένο δάσος δεν έχει συμπεριληφθεί από την Πολιτική Προστασία του Κράτους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις περιοχές εκτάκτου ανάγκης και απειλουμένου κινδύνου, όπως το Φασίδερι και η Καστρίτσα, διότι δεν συνέτρεχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Λουτριώτης

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds