ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προσφορά Πολυμηχανήματος επαγγελματικής χρήσης από τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλη προς την Εθελοντική Ομάδα ΕΔΟΚ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Α΄ Βοηθειών του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

By  | 

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην Πρόληψη-Στηρίζουμε έμπρακτα Ομάδες Εθελοντών με στόχο την ενδυνάμωση της Προαγωγής της Υγείας των πολιτών»

photo edok 1

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων «ΕΔΟΚ», δίνει στους ΟΤΑ – μέλη τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν οι πολίτες στην παροχή Α΄ Βοηθειών, σε περιπτώσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή.

Στηρίζοντας το έργο της ΕΔΟΚ, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Προέδρου της Εθελοντικής Ομάδας ΕΔΟΚ κ. Παντελή Καστρινάκη του Αντιπροέδρου της ΕΔΟΚ κ. Ανδρέα Πατέλη και της Γενικής Διευθύντριας του ΕΔΔΥΠΠΥ κας Μαρίας Αϊδίνη, παρέδωσε, στο πλαίσιο χορηγίας βοηθητικό  εξοπλισμό απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών της διασωστικής ομάδας κατά την παρουσίαση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων Α΄ Βοηθειών του Προγράμματος του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Συγκεκριμένα ο εξοπλισμός περιελάμβανε ένα πολυμηχάνημα επαγγελματικής χρήσης το οποίο μεταξύ άλλων υποστηρίζει την εκτύπωση εγγράφων, τη σύνδεση σε τοπικό δίκτυο και παρέχει δυνατότητα scanning διπλής όψης προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση προγραμμάτων που σχεδιάζουν από κοινού ΕΔΔΥΠΠΥ και ΕΔΟΚ.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Με την πολυετή συνεργασία μας, υποστηρίζουμε εμπράκτως την προσπάθεια της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της πρόληψης και της προαγωγής της Υγείας των πολιτών. Η ενημέρωση δημοτών της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας μέσω του προγράμματος των Α’ Βοηθειών για αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επικίνδυνων για τη ζωή καταστάσεων από καταρτισμένους εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ, είναι καθοριστικής σημασίας.»

Ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας ΕΔΟΚ, κ. Παντελής Καστρινάκης, ο οποίος παραλαμβάνοντας τον εξοπλισμό ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργο Πατούλη για την πολύτιμη στήριξη και τη μακροχρόνια συνεργασία δηλώνοντας πως «Ευχαριστούμε θερμά το Διαδημοτικό Δίκτυο που για ακόμα μία φορά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και προχώρησε με την αγορά και χορηγία στην ομάδα μας ενός φωτοτυπικού μηχανήματος, για την κάλυψη των αναγκών της Ε.Δ.Ο.Κ. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συνεργασία μας αυτή και αναγνωρίζουμε πως το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ε.Δ.Ο.Κ., υποστηρίζοντας τις δράσεις μας και προάγοντας την υγεία μέσω των μαθημάτων Α΄ Βοηθειών που πραγματοποιούμε που είναι τόσο σημαντικά.»

Στη συνάντηση επίσης έγινε αναφορά στην επιτυχημένη πορεία του προγράμματος ενημέρωσης  Α’ Βοηθειών, το οποίο μέχρι σήμερα έχουν αξιοποιήσει περισσότεροι από 80 Δήμοι-μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ. Εντός του προηγούμενου έτους, πραγματοποιήθηκαν 8 εκδηλώσεις σε Δήμους-μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ εκ των οποίων 2 απομακρυσμένα νησιά της Περιφερειακής ενότητας Β. Αιγαίου τις οποίες παρακολούθησαν με φυσική παρουσία περισσότεροι από 400 δημότες. Επιπλέον, το πρόγραμμα προσαρμόστηκε στα μέτρα κατά της πανδημίας και σχεδιάστηκε προσεκτικά δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά. Από το Νοέμβριο του 2020 έως σήμερα το πρόγραμμα αγκάλιασαν συνολικά 28 Δήμοι, ξεπερνώντας τις 2.200 διαδικτυακές συμμετοχές.

Επιπλέον η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργο Πατούλη για τα νέα προγράμματα και δράσεις που σχεδιάζονται από κοινού στοχεύοντας στην προώθηση χρήσιμων προγραμμάτων προς τους πολίτες. Πιο αναλυτικά, πραγματοποιήθηκε αναφορά στα κοινά σχέδια για δημιουργία ενός νέου προγράμματος εκμάθησης βασικών γνώσεων Α΄ Βοηθειών που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και προπονητές, αλλά και στην εκπαίδευση νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών στο πως να αντιδρούν σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης στο σχολικό περιβάλλον. Τέλος, στόχος του Δικτύου είναι η δημιουργία ενός νέου προγράμματος για πολίτες, με τίτλο «γνωριμία με τη ναυαγοσωστική» αλλά και η ενίσχυση του ήδη υφιστάμενου προγράμματος των Εθελοντικών Διασωστικών Ομάδων στους Δήμους-Μέλη του Δικτύου.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds