ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Άμεση και αποτελεσματική η επέμβαση του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης στην κατάσβεση πυρκαγιάς στα Μελίσσια

By  | 

Άμεση ήταν η επέμβαση του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας στην πυρκαγιά που προκλήθηκε, σήμερα 21 Ιουλίου 2021, τις πρώτες πρωινές ώρες, το πιθανότερο από ανθρώπινο χέρι, στον πεζόδρομο της οδού Τήνου.

Η  πυρκαγιά έσβησε αμέσως και έκαψε κλαδιά και λίγα ξερά χόρτα που είχαν συσσωρευθεί από εκείνους που προξένησαν τη φωτιά.  Ο χώρος είχε αποψιλωθεί από ξερά κλαδιά και έτσι η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου, με τη συνδρομή του ΣΠΑΠ, απομάκρυναν τα καμένα κλαδιά.

Στο σημείο, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, βρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πεντέλης και Διοικητικών Υπηρεσιών Νατάσα Κοσμοπούλου και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος.

Η κα Κοσμοπούλου δήλωσε:

«Χάρη στην ετοιμότητα όλων η φωτιά έσβησε πολύ γρήγορα πριν επεκταθεί.

Λυπάμαι για τους ασυνείδητους που προκάλεσαν το περιστατικό. Είναι κρίμα να μην σέβονται το φυσικό περιβάλλον. Ευτυχώς οι υπηρεσίες του Δήμου, έχουν καθαρίσει όλους τους δημοτικούς χώρους και πιθανές εστίες δεν μπορεί να επεκταθούν».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds