ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Ρεμπέτικη βραδιά στο θέατράκι του ΦΟΤ από το μουσικό σχήμα Γιαρές

By  | 

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη

και τους ανθρώπους της

Μια ρεμπέτικη βραδιά με ελεύθερη είσοδο παρουσιάζει, αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου,στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό θεατράκι του ΦΟΤ(Τυμφρηστού & Ιωαννίνων), το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, με το μουσικό σχήμα Γιαρές. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, το σχήμα θα παίξει ρεμπέτικα τραγούδια αλλά οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν και πτυχές της ιστορίας του ρεμπέτικου τραγουδιού, δίνοντάς μας σημαντικές πληροφορίες για το ποιοι ήταν οι βασικοί συνθέτες, οργανοπαίχτες, στιχουργοί αλλά και πώς το ρεμπέτικο έχει επηρεάσει σύγχρονους συνθέτες.

Λίγα λόγια για το μουσικό σχήμα

Το Γιαρές (= περιπαθές αργό ανατολίτικο τραγούδι, συγγενές του αμανέ) ξεκίνησε το 2014 μόνο με τον Ντανιέλ στην κιθάρα και τον Άγγελο στο μπουζούκι, οι οποίοι ορμώμενοι από την αγάπη τους για το ρεμπέτικο και την παραδοσιακή μουσική, άρχισαν να μελετούν και να ερευνούν τις ρίζες του ρεμπέτικου, πόσο πίσω πηγαίνει στην ιστορία, από που έχει επηρεαστεί, τις λέξεις που υπάρχουν στον ρεμπέτικο στίχο, ποιες περιοχές τις Ελλάδας ήταν περιοχές κλειδιά της διάδοσης της μουσικής αυτής. Το 2020 στο σχήμα προστέθηκαν οι φωνές  της Άρτεμις και του Γιώργο και η γυναικεία φωνή δίνει τη δυνατότητα διεύρυνσης του ρεπερτορίου του με τραγούδια – ορόσημα στη ρεμπέτικη ιστορία.

                      
Το σχήμα αποτελούν οι:
Άρτεμις  Χατζηαργυρίου – φωνή

Ντανιέλ Μπαρζεγκάρ – κιθάρα, φωνή

Άγγελος Μποκολίνης – μπουζούκι, φωνή

Γιώργος Μπαρζεγκάρ – κιθάρα

Σύνδεσμοςevent στο Facebook: https://fb.me/e/1xGNFXLu2  

Θέατρο ΦΟΤ(Τυμφρηστού & Ιωαννίνων, Χαλάνδρι)

Ελεύθερη είσοδος με την προσέλευση στο χώρο

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds