Άρθρα

Είμαι γυναίκα και θέλω να με σέβονται.

By  | 

Μεγάλωσα σε μια όμορφη οικογένεια με ανθρώπους που με έμαθαν να εκτιμώ, να αγαπώ, να εκφράζομαι αυθόρμητα. Μου δίδαξαν πως οι φίλοι και η οικογένεια είναι πάνω από όλα. Πως τα χέρια τα σηκώνουν οι άνθρωποι για να γίνουν φτερούγες πως μας κλείνουν μέσα τους στοργικά, όχι για να γίνουν μαχαίρια και να κόψουν, πως ο σωστός σύντροφος είναι πάντα δίπλα στην γυναίκα που επέλεξε, που την ξεχώρισε, που την αγάπησε και θέλει να είναι μαζί της από επιλογή κι όχι για να την έχει καβάτζα, ούτε να παίζει τον ρόλο του σάκου του μποξ που θα ξεσπάει σε κάθε δυσκολία πάνω της. Ο πατέρας μου με έμαθε ότι είμαι ίση με το οποιοδήποτε ανθρώπινο ον υπάρχει απέναντί μου, ανεξαρτήτως γένους. Η μητέρα μου με έμαθε να μην ανέχομαι την βία σε οποιαδήποτε μορφή, λεκτική ή σωματική.

Είμαι γυναίκα που μεγαλώνω κορίτσια και αγόρια. Τα μεγαλώνω ώστε να ξέρουν ότι είναι ισότιμοι ως άνθρωποι απέναντι στις ευθύνες τους, στις σχέσεις τους, στην ζωή τους. Συζητώ πολύ μαζί τους καταλάβουν το λάθος προσπαθώντας να μην τους κρίνω, μοιράζοντας τις δουλειές ακόμη και τις οικιακές χωρίς το φύλο τους να μου βάζει όρια. Παίρνουν και δίνουν αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό.

Μάθετε τα παιδιά σας να μοιράζονται την αγάπη τους, να σέβονται να εκτιμούν, να τιμούν και να προστατεύουν τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους είτε είναι αγόρια είτε κορίτσια!

Γυναίκες που δέχεστε βία, μιλήστε! Μητέρες που μεγαλώνετε αγόρια, μεγαλώστε τα παιδιά σας ώστε να αγαπούν τις γυναίκες είτε ως φίλες, ως σύντροφοι, ως συγγενείς, ως συνεργάτες. Μάθετέ τους να ακούνε στο «ΟΧΙ» των κοριτσιών γιατί το όχι δεν μπορεί να είναι «ΝΑΙ».

Κι αν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα από μόνες σας, υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να βοηθήσουν, να σας δείξουν τον τρόπο που μπορείτε να διαχειριστείτε μια παρόμοια κατάσταση. Μην αγνοείτε τα σημάδια! Σκεφείτε ότι μπορεί να είναι η κόρη ή η αδελφή σας σε παρόμοια θέση!

Δυστυχώς οι γυναίκες λόγω σωματικής αδυναμίας είναι πιο ευάλωτες, έρμαια στα χέρια του οποιοδήποτε που μπορεί να τις κακοποιήσει ή ακόμη και να τις σκοτώσει. Γίνονται θύματα άνανδρων «ανδρών» που η προέκταση του ανδρισμού τους γίνεται η βία.

Ας μην υπάρξει άλλη Καρολάιν, άλλη Γαρυφαλλιά, άλλη Ελένη. Δεν είμαστε κτήματα κανενός παρά μόνο του εαυτού μας! Μάθετε τα όρια στα παιδιά σας για να γίνουν σωστοί ενήλικοι ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά νέα κορίτσια που χάνουν έτσι άδοξα και αναίτια την ζωή τους. Ας μην υπάρχουν γονείς που κλαίνε τα δολοφονημένα κορίτσια τους! Ας μην υπάρχουν γονείς που μεγαλώνουν δολοφόνους γυναικών! Ας μην είναι πια πρωτοσέλιδο η δολοφονία μιας γυναίκας για ανύπαρκτο αίτιο! Ας προσπαθήσουμε όλοι για αυτό!

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds