Άρθρα

Flash Back: Ποια ήταν τα αγαπημένα κατοικίδια των διαχρονικών σταρ του σινεμά!

By  | 

Tα κατοικίδια των σταρ

Το σημερινό μας θέμα έχει επικεντρωθεί στα αγαπημένα κατοικίδια των μεγάλων σταρ του ελληνικού κινηματογραφού. Οι πιο πολλοί είχαν έναν μικρό τετράποδο φίλο, πιστό και χαδιάρη να τους περιμενει μετά το θέατρο στο σπίτι τους όλο χαρά κουνώντας την ουρά ή νιαουρίζοντας με νάζι.

Η Ζωή Λάσκαρη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Νόρα Βαλσάμη και άλλοι πολλοί, ποζάρουν παρακάτω, με τα αγαπημένα τους χνουδωτά ζωάκια. Εξαίρεση η Ζωζώ Σαπουντζάκη που κάνει τη διαφορά – μιάς και μας δείχνει ένα πανέμορφο γκρι παπαγάλο!

Στην φωτογραφία εξωφύλλου όπου βλέπουμε στην αρχή του άρθρου μας, η Αλίκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ κρατούν στα χέρια τους το αγαπημένο τους μαύρο σκυλάκι κανίς, την Καλίκα!

Μεγαλόσωμα σκυλιά

H Νόρα Βαλσάμη λάτρευε το αγαπημένο της πανέμορφο Κόλεϊ, τον Τονίνο! Ο Τονίνο έλεγε η Νόρα ότι ήταν πολύ επιφαλακτικός με τον φακό, και έτσι τους δυσκόλεψε για μια καλή λήψη!

Κάτω, ο Αλέκος Αλεξανδράκης με το αγέρωχο λυκόσκυλό του. Ο Αλέκος αγαπούσε πολύ τα μεγαλόσωμα σκυλιά, αλλά και τα άγνωστα σκυλιά του δρόμου που δεν ήταν από μεγάλη ράτσα. Το (αγνώστου ονόματος) λυκόσκυλο του Αλέκου εκτός από πολύ καλός του φίλος ήταν και ένας πολύ καλός φύλακας για την εξοχική κατοικία του.

Η Μέμα Σταθοπούλου δήλωνε πως δεν αγαπάει τίποτε περισσότερο από την ελευθερία της, την δουλειά της και τον Μιλού – το πανέμορφο Γιορκσάϊρ τεριέτ της!

Η Ζωή Λάσκαρη λάτρευε τις γάτες, και ιδιαίτερα την ζωηρή σιάμ γατούλα της που άκουγε στο όνομα Γεωργία!

H Τζένη Καρέζη λάτρευε την αγαπημένη της σκυλίτσα Τζέγια και η Ρένα Βλαχοπούλου την όμορφη σκυλίτσα της Λούσυ!

Η Μάρθα Καραγιάννη λάτρευε τα σκυλιά! Σε πολλές φωτογραφίες ήταν με το αγαπημένο της καφετί μπόξερ τον Στάλιν ο οποίος κουνούσε την ανύπαρκτη σχεδόν ουρά του όταν έμπαινες στο διαμέρισμα της σταρ!

Ο παπαγάλος της Ζωζώς

Η Έλενα Ναθαναήλ είχε αδυναμία στα γατάκια. Είχε όμως πολλά ζώα στην φάρμα της που διατηρούσε.

Η Ελένη Ανουσάκη με τον πιστό φιλαράκο της, χρώματος καφετί και ράτσας κόκερ, τον Γκούφι!

Η Ελένη δεν δίσταζε – παρά την κούραση της, να τον βγάζει έξω βόλτα ακόμη και στις 4 η ωρά το πρωί, αν της το ζητούσε ο ίδιος!

Τέλος η Ζωζώ Σαπουντζάκη και ο ζωηρός παπαγάλος της ο Κοκό! Ο γκρι παπαγάλος της Ζωζώς ήταν δώρο ενός φανατικού θαυμαστή της. Τον έστειλε ως δώρο μαζί με το κλουβί του στο θέατρο Βέμπο όπου δούλευε τότε. Ο Κοκό δεν άργησε να γίνει η μασκότ του θεάτρου. Είχε ξεσηκώσει όλα τα τραγούδια της παράστασης και κάποιες συγκεκριμένες λέξεις.

Ο Φωτόπουλος τότε συνήθιζε να κάνει παρωδία ατάκες από παλιά του νούμερα όπως το ”να κάθεσαι..” και ο παπαγάλος το επαναλάμβανε συνέχεια. Τον Κοκό τον κράτησε αρκετό καιρό και στο σπίτι της αλλά επειδή έκανε πολύ φασαρία τον χάρισε σε μία φίλη της. Κάποιοι της είχαν πει ότι ο παπαγάλος στο σπίτι είναι γρουσουζιά όπως έλεγαν επίσης και για τις μαύρες γάτες…

Ευτυχώς που δεν πιστεύουν πλέον οι σύγχρονοι άνθρωποι σε αυτές τις μεσαιωνικές αντιλήψεις. Ας ελπίσουμε, πως, όλοι οι αγώνες για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων, θα έχουν θετικό αποτέλεσμα και περισσότερα ενεργά μέλη σε όλο τον κόσμο.

πηγή:koitamagazine.gr και φωτογραφίες διαδικτύου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds