Άρθρα

Πώς είναι σήμερα και που βρίσκεται το σπίτι που γυρίστηκε η Παριζιάνα

By  | 

Εκεί που γυρίστηκε η θρυλική ατάκα «Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως».

Η Παριζιάνα αποτελεί μία από τις πιο κλασικές ελληνικές ταινίες του παλιού κινηματογράφου. Δυνατό καστ και αμίμητες ατάκες, την έχουν κατατάξει σε μια απο τις αγαπημένες του ελληνικού κοινού. Το ταξίδι στις γειτονιές και τα μέρη που γυρίστηκαν σκηνές του αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου αυτή τη φορά μας μεταφέρει στην γειτονιά και το σπίτι της Πελαγίας, δηλαδή της Ρένας Βλαχοπούλου που υποδύεται την Παριζιάνα.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που φιλοξένησε μερικές από τις πιο γνωστές ατάκες όπως το Σούζυ τρως; Η Παριζιάνα προκαλεί νοσταλγικά συναισθήματα θυμίζοντας συνήθειες και στιγμές μιας άλλης Ελλάδας. Γι’ αυτό ίσως έχει αγαπηθεί τόσο πολύ. Το ιδιαίτερο και συνεχές χιούμορ, βέβαια, βοηθούν πολύ σε αυτό.

Η υπόθεση της ταινίας Παριζιάνα

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά στην Αθήνα αλλά μεταφέρεται σταδιακά στη Μύκονο όπου επίσης έγιναν πολλά από τα γυρίσματα. Προκειμένου να ξεφύγει από τις απαιτητικές πελάτισσές της και να κερδίσει επιπλέον χρήματα, η Πελαγία την οποία υποδύεται η Ρένα Βλαχοπούλου πείθεται από την αδελφή της (Έρρικα Μπρόγιερ) να ανοίξουν έναν οίκο μόδας στο Κολωνάκι.

Οργανώνουν, λοιπόν, με τη βοήθεια ενός φίλου τους τον οποίο υποδύεται ο Χρόνης Εξαρχάκος, μια επίδειξη στη Μύκονο, και η Πελαγία γίνεται η Πελαζί από το Παρίσι. Το κόλπο φαίνεται να πιάνει, ώσπου ένας παλιός γνώριμος (Κώστας Καρράς) της Πελαγίας εμφανίζεται στο ξενοδοχείο και, μαζί με έναν νεαρό μουσικό (Βαγγέλης Σειληνός), αρχίζουν να διεκδικούν την καρδιά της αδερφή της.

pariziana 6
pariziana 5

Οι παρεξηγήσεις και τα μπερδέματα θα λυθούν, όταν η Πελαγία θα παντρευτεί τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζιμ Κουφός (Δημήτρης Καλλιβωκάς).

pariziana 4

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η Παριζιάνα

pariziana 3

Το διάσημο σπίτι που φιλοξενούσε την Πελαγία τη μοδίστρα και από την οποία έδιωχνε σωρηδόν τις πελάτισσες που την προσέβαλαν βρίσκεται στην πραγματικότητα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, στην οδό Κρήτης 28. Κάποια σημεία φαίνεται να μην τα έχει αγγίξει ο χρόνος ενώ νομίζεις ότι θα δεις τη Ρένα Βλαχοπούλου, την Έρικα Μπρόγιερ και τον Χρόνη Εξαρχάκο να βγαίνουν από την καγκελόπορτα. Στην ταράτσα, μάλιστα, είχαν γυριστεί και πολλές χορευτικές με τον σπουδαίο Βαγγέλη Σηλεινό.

πατ’ηστε εδώ για να δείτε στον χάρτη

pariziana 2

Το σπίτι που γυρίστηκε η Παριζιάνα είναι ένα από αυτά που γυρίστηκαν ελληνικές ταινίες και δεν έπεσαν θύματα της αντιπαροχής. Έτσι παραμένει ως σήμερα εκεί να θυμίζει τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες και στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

πηγή:/popup.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds