ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

H σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εγγυάται την ολοκλήρωση του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

By  | 

 Η Διοίκηση Πατούλη έχει τονίσει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της, τη δέσμευσή της να παραδώσει στους πολίτες της Αττικής το έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού όρμου. 

Με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του έργου κι αναφέραμε όλα τα προβλήματα που έκαναν δύσκολη την προσπάθειά μας.

Προβλήματα όπως η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης, οι ανεπαρκείς μελέτες, οι καθυστερήσεις που προκάλεσε η πανδημία, τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του αναδόχου, κλπ.

Στα προβλήματα αυτά η σημερινή Διοίκηση βρήκε λύσεις , δουλεύοντας συστηματικά μαζί με τα στελέχη των υπηρεσιών μας, κι όχι βγάζοντας ανακοινώσεις διαμαρτυρίας αλλά όχι ουσίας, όπως κάνει σήμερα αλλά και με κάθε ευκαιρία, ο κ. Σγουρός. 

Στις ανεύθυνες αυτές ανακοινώσεις απαντάμε ξεκάθαρα ότι: 

 α) Η Α’ Φάση του έργου θα ολοκληρωθεί εντός των αναθεωρημένων χρονοδιαγραμμάτων. Θυμίζουμε πως όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας, είχε ολοκληρωθεί μόλις το 30% της Α’ Φάσης  του έργου 

β) Όσον αφορά τη Β’ Φάση, μετά από δικές μας  προσπάθειες, εξασφαλίσαμε 200 εκ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση της Β’ και Γ’ Φάσης του έργου ως τις αρχές φθινοπώρου. 

γ) Σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, θα δημιουργήσουμε τον Φορέα Διαχείρισης, που θα εγγυηθεί ότι το έργο όταν θα ολοκληρωθεί δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του, όπως έγινε με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Να μην ανησυχεί λοιπόν ο κ. Σγουρός για την υλοποίηση του έργου. Εγγυάται η Διοίκηση Πατούλη για αυτό.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds