ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Με παραχώρηση οικοπέδου από το Υπουργείο Εργασίας και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια προχωρά η δημιουργία ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη

By  | 

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021. Το θέμα της συνάντησης  ήταν η δημιουργία ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη. Για αυτό το σκοπό το Υπουργείο παραχωρεί στον Δήμο ακίνητο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου για πέντε χρόνια στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, ενώ με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η κατασκευή του νέου ΚΑΠΗ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τ. Μαυρίδης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό για τα σχέδια ανέγερσης του κτηρίου, το οποίο θα είναι συνολικού εμβαδού 400 τετραγωνικών μέτρων και σύμφωνα με τη μελέτη που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη κτηριακή δομή, η οποία θα δημιουργηθεί στην Κάτω Πεύκη αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας της περιοχής.

Επ΄ ευκαιρία της επίσκεψης ο Τάσος Μαυρίδης παρέδωσε στον Κωστή Χατζηδάκη το βιβλίο που πρόσφατα εξέδωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης, που παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της περιοχής. Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο ΚΑΠΗ παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αναστάσιου Σκέντου.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε στις δηλώσεις του: «Έχουμε ένα καλό νέο για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης! Ο ΕΦΚΑ παραχώρησε στον Δήμο ένα ακίνητο για την ανέγερση ενός συγχρόνου ΚΑΠΗ στην Πεύκη. Ο ΕΦΚΑ, ένας οργανισμός που συνδέεται με την κοινωνική πολιτική, ασκεί με αυτό τον τρόπο στην πράξη κοινωνική πολιτική. Γιατί δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης και τον Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

Το νέο ΚΑΠΗ που θα είναι έτοιμο σε περίπου δυόμιση χρονιά θα διαθέτει, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος,  θέα προς το Δάσος Μορέλλα, εντευκτήριο, αίθουσα γυμναστικής και χώρους εργοθεραπείας. Έμφαση έχει δοθεί στο να είναι ο χώρος προσβάσιμος σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, καθώς η ανέγερση θα γίνει με πόρους της Περιφέρειας και φυσικά στον Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη».

Ο κ. Πατούλης δήλωσε από την πλευρά του: «Η τρίτη ηλικία βρίσκει το σπίτι της. Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες κοινωνικές δομές, οι οποίες προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες ανθρώπων του μόχθου και της Τρίτης ηλικίας. Θέλω να συγχαρώ  τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη για την πρωτοβουλία και την ευαισθησία που είχε να διαθέσει αυτό το οικόπεδο μέσω του ΕΦΚΑ για να μπορέσουμε και εμείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο και τον Δήμαρχο προκειμένου με ένα προϋπολογισμό 750 χιλιάδων ευρώ να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε μια δομή, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας».

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος  Μαυρίδης: «Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε σήμερα, εδώ στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης τον Υπουργό και βουλευτή του Βορείου Τομέα Κωστή Χατζηδάκη και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που με την παρουσία τους αναδεικνύουν ένα τεράστιο έργο για μας.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό, που από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον και υπέγραψε την παραχώρηση του ακινήτου, καθώς και τις υπηρεσίες του Υπουργείου. Επίσης τον Γιώργο Πατούλη, που με τη διπλή του ιδιότητα ως γιατρού και Περιφερειάρχη γνωρίζει τη μεγάλη σημασία μιας τέτοιας δομής και ενέταξε 750.000 ευρώ στον προγραμματισμό της Περιφέρειας για την κατασκευή της. Ευχαριστούμε λοιπόν για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου, αλλά και για τη γενικότερη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών στις δύο Δημοτικές μας Ενότητες.

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κάτω Πεύκης για τη δημιουργία ΚΑΠΗ ικανοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς το σημείο είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου αναψυχής και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds