Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

By  | 

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Ιουλίου, με απόφαση του ΟΗΕ, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους νέους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων (World Youth Skills Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Ιουλίουμε απόφαση του ΟΗΕ. Το σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού στις 11Νοεμβρίου 2014, ύστερα από πρόταση του αντιπροσώπου της Σρι Λάνκα, που τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους νέους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το υψηλό επίπεδο ανεργίας και υποαπασχόλησης των νέων ανθρώπων (1,2 δισ. ηλικίας 15-24 ετών) είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που απασχολεί την πλειονότητα των χωρών του κόσμου. Η αναγνώριση του προβλήματος και η εφαρμογή διαφορετικών προγραμμάτων στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας της νεολαίας να κάνει επιλογές ζωής και εργασίας.

Ο ΟΗΕ καλεί τα κράτη – μέλη να γιορτάσουν με τον κατάλληλο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων. Οργανώσεις κυβερνητικές και μη, εκπαιδευτικοί, εθελοντές και λοιποί δημόσιοι φορείς καλούνται να οργανώσουν διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να ξεπεράσουν τα εμπόδια όσον αφορά την απασχόληση και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/514

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds