Άρθρα

Όταν η θέληση ξεπερνάει την θλίψη.

By  | 

Ο Δημήτρης πέρασε στο Πανεπιστήμιο δυόμιση μήνες μετά την απώλεια και των δύο γονιών του από covid-19.Μόλις πριν από δυόμιση μήνες η Ναύπακτος θρηνούσε την απώλεια του πατέρα και της μητέρας μιας πολύτεκνης οικογένειας. Ο Κώστας Καρακώστας, πρώην αντιδήμαρχος, και η σύζυγός του Νικολίτσα Μούρτου καθηγήτρια Λυκείου φεύγουν από την ζωή στο νοσοκομείο του Ρίο όπου νοσηλεύονταν χτυπημένοι και οι δύο από τον covid.Νέοι άνθρωποι, λίγο πάνω από τα 50 τους. Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά τους, φοιτούν ήδη σε πανεπιστήμια. Ο μικρότερος, ο Δημήτρης, ανεβαίνει Γολγοθά: η απώλεια των γονιών του, τον βρίσκει στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας πριν τις Πανελλαδικές. Τρομερό το χτύπημα, θα λύγιζε κάθε άνθρωπο. Γιατί να μη λυγίσει τον Δημήτρη; Για λίγο, το αγόρι χάνει τον βηματισμό του. Όταν φτάνει η μέρα να εξεταστεί στο μάθημα της χημείας, δεν θέλει να πάει: ήταν το μάθημα που του έκανε η μητέρα του που μόλις πριν λίγες μέρες έφυγε από την ζωή μαζί με τον πατέρα του. Τι να του πεις; Πως να μην τον καταλάβεις; Μα ο Δημήτρης τελικά έμεινε στον δρόμο του! Μάζεψε τα κομμάτια του, τα κόλλησε ξανά και έφτασε ως το τέλος. Έδωσε όλα τα μαθήματα. Όμως δεν τελείωσε έτσι η ιστορία. Ο Δημήτρης σάρωσε! Ο Δημήτρης συγκέντρωσε 18.685 μόρια. Ο Δημήτρης αρίστευσε!Ο Δημήτρης, που μέσα στην κορύφωση της προσπάθειάς του είδε να φεύγουν από την ζωή και οι δύο γονείς του! Ίσως κάπου αλλού… πέρα από την φθορά, οι γονείς του Δημήτρη κρατάνε μέσα στη ζεστή καρδιά τους το δώρο που τους έστειλε το αγόρι τους. Ο Δημήτρης τους. Ο Δημήτρης. Ένα αγόρι που μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε αυτό που μας συμβαίνει. Όχι, δεν είμαστε.Είμαστε αυτό που κάνουμε, με αυτό που μας συμβαίνει.Ο Δημήτρης κατάφερε να ξεπεράσει την θλίψη της απώλειας έστω για λίγο ώστε να δώσει έμφαση στο μέλλον του όπως το σχεδίαζε πριν συμβεί το αναπάντεχο διπλό χτύπημα της μοίρας.

Συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μας σε αυτό το παλικάρι και ευχόμαστε να είναι πάντα νικητής στην ζωή του, στα εύκολα και στα δύσκολα!

Via: Spyros Hatiras

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds