ΒΙΒΛΙΟ

Κρεσέντο Εκδίκησης: Το αστυνομικό μυθιστόρημα του καλοκαιριού

By  | 

Η Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη επιστρέφει μ’ ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στα αναγνώσματα του καλοκαιριού. Στο «Κρεσέντο Εκδίκησης» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, ο αστυνομικός πράκτορας Νικόλας Στασινός και η αστυνόμος του Τμήματος Κορίνθου Νιόβη Πέτρου καλούνται να εξιχνιάσουν τα αίτια πίσω από τον θάνατο της Αγνής Γεωργίου, αλλά και τη σχέση της μ’ έναν διεθνώς καταζητούμενο κακοποιό.

Η συγγραφέας μάς ταξιδεύει στην Πολωνία, την Ορεινή Κορινθία και τη Λυών σ’ ένα συγκλονιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που καθηλώνει, με συναρπαστική πλοκή γεμάτη ανατροπές και ένα τέλος που κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει!

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Κρεσέντο Εκδίκησης
Συγγραφέας: Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη
Εκδόσεις: Χάρτινη Πόλη
Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Σελίδες: 556
Κυκλοφορία: Ιούνιος 2021
ISDN: 9789606216152
Τιμή: 16,90 €


Λίγα λόγια…

… για την πλοκή

Στετίνο Πολωνίας, 1988. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την έναρξη του καλοκαιριού στην έπαυλη της οικογένειας Βίσκο, ο δεκαοκτάχρονος Βάσα Ορλάνωφ συλλαμβάνεται

για τη στυγερή δολοφονία του ιδιοκτήτη. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως κίνητρό του ήταν η κλοπή ενός πίνακα αμύθητης αξίας. Όμως, τίποτα δεν εξηγεί το έγκλημα του νεαρού ενάντια στον άνθρωπο που τον ευεργετούσε για χρόνια και σκόπευε να τον στηρίξει

στις ανώτερες μουσικές σπουδές του ως πιανίστα.

Ορεινή Κορινθία, 2018. Στις απόκρημνες στροφές της χιονισμένης Ζήρειας, ένα αυτοκίνητο πέφτει στον γκρεμό και τυλίγεται στις φλόγες. Από μέσα ανασύρεται νεκρή η Αγνή Γεωργίου. Όταν οι αστυνομικές αρχές διαπιστώνουν τη σχέση της με τον διαβόητο και διεθνώς καταζητούμενο Ορλάνωφ, ενημερώνουν άμεσα την Ιντερπόλ. Ο αστυνομικός πράκτορας Νικόλας Στασινός έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα από τη Λυών και συνεργάζεται με την αστυνόμο Νιόβη Πέτρου του Τμήματος Κορίνθου, προκειμένου

να εντοπίσουν τα ίχνη του κακοποιού.

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αναζητώντας στοιχεία από το παρελθόν και ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι ενάντια στον χρόνο σε Πολωνία, Γαλλία και Ελλάδα. Κοινός σκοπός τους είναι να συλλάβουν έναν στυγνό δολοφόνο, που διαφεύγει για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Και τότε αδιανόητα εγκλήματα και ένοχα μυστικά, θαμμένα στο σκοτάδι και στη σιωπή, αποκαλύπτονται.

Αντισυμβατικοί έρωτες και ανατριχιαστικές αλήθειες που δεν τολμούν να ειπωθούν έρχονται στο φως. Οι ψυχές των νεκρών απαιτούν δικαίωση…

… για τη συγγραφέα

Η Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη (λογοτεχνικό ψευδώνυμο) εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες, στον χώρο του καλλιτεχνικού και τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση, συμμετέχοντας ως κειμενογράφος και σεναριογράφος σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.

Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2009 με το βιβλίο «Δεσποινίς ετών 29… και κάτι ψιλά», από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ. Το 2012 κυκλοφόρησε το μεταφυσικό δράμα «8 ψυχές που δεν έφυγαν», από τις Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.

Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησαν τα μυθιστορήματα: «Ο κορσές της Σταχτοπούτας» (2014) και «Γυναίκες στα πρόθυρα… γάμου» (2015) και από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη τα μυθιστορήματα: «Η Διαθήκη του Ζάνα» (2017), «Η Υπηρέτρια της Δούκισσας» (2018), «Ζακίνθη, στο Άβατο του Κόντε» (2019) και «Άσπιλοι Ένοχοι» (2020).

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds