ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Περιφέρεια Αττικής – ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» καθάρισαν σήμερα παραλίες σε Μαραθώνα, Ραφήνα – Πικέρμι και Αρτέμιδα – Σπάτα

By  | 

Γ. Πατούλης: Όλοι μαζί «χτίζουμε» μία «Πράσινη Περιφέρεια» και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα «Σεβόμαστε το περιβάλλον-Προστατεύουμε τις ακτές της Αττικής μας»

paralies 1

Με τη συμμετοχή οχημάτων και δεκάδων εθελοντών συνεχίστηκε η δράση της Περιφέρειας Αττικής,τουΕΔΣΝΑ και «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τον καθαρισμό των παραλιών της Αττικής. Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι δήμοι της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα οι δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου και Αρτέμιδας-Σπάτων.  

Ειδικότερα στην Αττική, ηΠεριφέρεια και ο ΕΔΣΝΑ συνέδραμαν με 20 μεγάλα οχήματα απομάκρυνσης υλικών, ειδικά μηχάνημα καθαρισμού των ακτών και με περίπου 50 εθελοντές. Τη δράση υποστήριξαν και οι Δήμοι της Αττικής παρέχοντας καθαριστικά μηχανήματα και εξοπλισμό. 

Τον καθαρισμό επόπτευσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά τους είναι σημαντική για το κοινωνικό σύνολο.

Στην δράση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, οΑντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευαγ. Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο Δήμαρχος Δ. Μάρκου, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.

paralies 2

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στις ομάδες εθελοντών, στα στελέχη της Περιφέρειας, στους Δημάρχους και σε όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου να καθαριστούν οι ακτές της Ανατολικής Αττικής. Παράλληλα, διατύπωσε τις θερμές ευχαριστίες του και προς τον επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε»του Σκάϊ Γ. Σπανολιό, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία μαζί του και με όλο το δυναμικό του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» είναι ιδιαίτερα ουσιαστική  και έχει κάθε φορά συγκεκριμένα  αποτελέσματα τόσο για την υγεία των πολιτών όσο και για το Περιβάλλον.     

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης τόνισε:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με τις εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού συμβάλουμε ενεργά για 3ο συνεχόμενο Σάββατο, στην προσπάθεια να διατηρηθούν καθαρές οι παραλίες μας. Με αυτές τις δράσεις θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως την ευθύνη να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον, την έχουμε όλοι ανεξαιρέτως. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται επαγρύπνηση αλλά και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέδραμαν αυτές τις 3 εβδομάδες στον καθαρισμό σε παραλίες του νότιου τομέα της Αττικής, στα νησιά του Αργοσαρωνικού και σήμερα στο ανατολικό τμήμα του Ευβοϊκού. Πιστεύω ότι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας. Ενωμένοι στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα: Σεβόμαστε το περιβάλλον-Προστατεύουμε τις ακτές των νησιών της Αττικής μας. Όλοι μαζί «χτίζουμε» μία «Πράσινη» Περιφέρεια».

Κατά τη σημερινή δράση καθαρίστηκαν οι εξής παραλίες του ευβοϊκού: 

Στο Δήμο Αρτέμιδας – Σπάτων, η Παραλία Αρτέμιδας 

Στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, η Παραλία του Αγίου Νικολάου

Στο Δήμο Μαραθώνα, η Παραλία Μαραθώνα

Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή δήμων και εθελοντών στις  παραλίες του Νότιου Ευβοϊκού.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds