ΘΕΑΤΡΟ

ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΕΣ

By  | 

Το βραβευμένο έργο της Τάνιας Χαροκόπου »Οι Αθάνατες» παρακολούθησε χθες το κοινό της Κηφισιάς. Η πορεία των δύο γυναικών που έγραψαν τη δική τους ιστορία κατά την Ελληνική Επανάσταση, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντούς Μαυρογένους, ζωντάνεψε από τις ηθοποιούς Μαίρη Βιδάλη και Σύνθια Μπατσή.


Με την έναρξη της Επανάστασης αρχίζει να λάμπει το αστέρι της Λασκαρίνας της «Μπουρλοτιέρισσας» των Ελλήνων της «μεγάλης κυράς», του «θηλυκού Κολοκοτρώνη».

Η ηρωική Καπετάνισσα που γλίτωσε από Τούρκους, πειρατές και ολοκαυτώματα, έφυγε από χέρι ελληνικό το 1825 στο σπίτι της στις Σπέτσες.

Μέσα από την ηθική έξαρση, τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση για την πατρίδα αναδύεται η υπέροχη αγνή μορφή της ηρωΐδας Μαντούς Μαυρογένους η οποία θυσίασε στον αγώνα την τεράστια περιουσία της, πολεμώντας παθιασμένα σε στεριά και θάλασσα.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας της απέδωσε την μεγαλύτερη στρατηγική τιμή του αντιστράτηγου της Ελλάδος. Πέθανε στην Πάρο μόνη και πάμπτωχη.

Συντελεστές της παράστασης:
Κείμενο: Τάνια Χαροκόπου Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοϊζίδης Σκηνικά – κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη Μουσική επένδυση: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Πρωταγωνιστούν:Μαίρη Βιδάλη , Σύνθια Μπατσή , Κωνσταντίνος Ζαμπάρας , Βασίλης Μπατσακούτσας

Στην παράσταση παρευρέθηκαν: η μεγάλη κυρία του θεάτρου Κατερίνα Χέλμη, η συνθέτις κ. Πηγή Λυκούδη, που το έργο της »Μακρυγιάννης» απέσπασε το πρώτο βραβείο στα βραβεία Λήκυθος 2021, οι ηθοποιοί κ. Αλμπέρτο Εσκενάζυ, κ. Ζαχαρίας Ρόχας, κ. Χριστίνα Αλεξανιάν, η κ. Μαρία Συμεών, η κ. Σάρα Εσκενάζυ, η κ. Αθηνά Τρανούλη που έφτιαξε και το κοστούμι της παράστασης της κ. Βιδάλη, ο κ. Θεόδωρος Τρανούλης και βέβαια ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δ. Βικέλας, κ. Λίλα Παπαδημητρίου και ο αντιπρόεδρος κ. Αχιλλέας Κουρέπης.

Κατερίνα Χέλμη, Μαίρη Βιδάλη
Κατερίνα Χέλμη, Πηγή Λυκούδη
Η Χρίστινα Αλεξανιάν με τον σκηνοθέτη της παράστασης
Σάρα Εσκενάζυ, Κατερίνα Χέλμη, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαίρη Βιδάλη, Αθηνά Τρανούλη

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Λουτριώτης

Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου καθώς και των φωτογραφιών που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds