ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει το Δάσος Συγγρού, το οποίο αποτελεί έναν από τους εμβληματικότερους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής της Αττικής

By  | 

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δασικό χαρακτήρα του κτήματος Συγγρού και θα συμβάλουμε στην ανάδειξη του φυσικού τοπίου προς όφελος των πολιτών»

foto     1

Στη διαχρονική στήριξή του στη προάσπιση του δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού, καθώς και στην αναγκαιότητα να διατηρηθεί ως πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της σημερινής τιμητικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην μνήμη της μεγάλης ευεργέτιδας Ιφιγένειας Α. Συγγρού.

«Τόσο από τη θέση του Δημάρχου Αμαρουσίου παλαιότερα, όσο και από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής σήμερα, έχω ως βασική μου προτεραιότητα τη προστασία και φύλαξη του Δάσους Συγγρού, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής της Αττικής. Συνεργάζομαι στενά με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και όπου μπορούμε ως Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιήσουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ανάδειξη και προστασία αυτού του σημαντικού και εμβληματικού πνεύμονα πρασίνου ο οποίος είναι πόλος έλξης και αναψυχής για χιλιάδες συμπολίτες μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών για τα  τα 100 χρόνια από το θάνατό της ευεργέτιδας Ιφιγένειας Α. Συγγρού, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του πολυδιάστατου έργου της και επισήμανε:  

«Τιμούμε την μνήμη της Ιφιγένειας Συγγρού, μιας σπουδαίας γυναίκας, μιας εμβληματικής προσωπικότητας με πολύ σημαντική προσφορά στον τόπο μας. Για όλους εμάς το όραμα της Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου – Συγγρού, συζύγου του Εθνικού Ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού, που κληροδότησε το Κτήμα με σκοπό να αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση του αγροτικού κόσμου συνεχίζει να μας εμπνέει και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα».

Στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα εντός του Κτήματος Συγγρού, χοροστάτησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Κατάρας και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Χρήστος Κυριακόπουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Την εκδήλωση τίμησαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών και μέλος του ΙΓΕ Λ. Κεφαλογιάννη, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρ. Καλογήρου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Στ. Τσιπουράκης και Γ. Νικολαράκος, η Αντιδήμαρχος Πεντέλης Α. Αργύρη, ο πρόεδρος του ΙΓΕ Δ. Κυριακόπουλος, ο αντιπρόεδρος Α. Κόκκαλης, οι τέως πρόεδροι Ν. Θυμάκης, Β. Έξαρχος, Π. Σκοτιδάκης, Λ. Καζακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds