ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνεργασία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Πρέσβη της Πορτογαλίας Helena Paiva

By  | 

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη και η ευημερία των πολιτών

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην ενίσχυση των σχέσεών μας με χώρες της Ευρώπης-Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής»

photo portogalia 1

Την Πρέσβη της Πορτογαλίας Helena Paiva υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε μία εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για διάφορα ζητήματα που άπτονται της Αυτοδιοίκησης, με αφορμή και την ολοκλήρωση της Πορτογαλικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Hσυνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και του δείπνου που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης προς τους Πρέσβεις απ΄όλο τον κόσμο στο «Διόνυσο» προκειμένου να αναπτύξει τη στρατηγική της Περιφέρειας με στόχο να επαναπροσδιοριστεί η τουριστική της ταυτότητα και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, η κα Paiva προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη στην Πορτογαλία με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, πρόταση που αποδέχθηκε με θέρμη ο κ. Πατούλης.

Στην συνάντηση μετείχαν επίσης ο οικονομικός και εμπορικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Πορτογαλίας LaurentArmaos και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη την κα Paiva για τα όσα επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Πορτογαλικής Προεδρίας, επισημαίνοντας πως η συγκυρία της θητείας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας και αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας των δύο λαών. Σ΄αυτό το πλαίσιο διατύπωσε τη βούληση να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Πορτιγαλίας σε επίπεδο τοπικών αρχών με στόχο τη δρομολόγηση συνεργασιών σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο, όπως είναι ο θεματικός τουρισμός με έμφαση στον τουρισμό Υγείας, το περιβάλλον-κυρίως σε ό,τι αφορά τα ζητήματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, η ψηφιακή διακυβέρνηση, η ηλεκτροκίνηση.

«Εστιάζουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με στόχο να την καταστήσουμε 12μηνο ασφαλή τουριστικό προορισμό» ανέφερε και πρόσθεσε πως σ΄αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση της Περιφέρειας εκτός από τα εμβληματικά έργα υποδομής που υλοποιεί, όπως είναι η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί στους τομείς της υγείας και της παιδείας, εστιάζει και στην προώθηση στο εξωτερικό των μοναδικών τοπικών προιόντων της Αττικής.

Σ΄αυτό το σημείο ενημέρωσε την Πρέσβη πως η Περιφέρεια, προκειμένου να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της Αττικής, έχει δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα όπου καταγράφονται και αποτυπώνονται, υποδομές, προϊόντα και άλλα που συνθέτουν την τουριστική της ταυτότητα.

Η Πρέσβης της Πορτογαλίας ενημέρωσε τον κ. Πατούλη σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης στη χώρα της, επισημαίνοντας πως είναι ενισχυμένη η έννοια της τοπικής διακυβέρνησης, αναφέρθηκε στα δεδομένα της πανδημίας και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της Πορτογαλικής Προεδρίας, τονίζοντας πως επετεύχθησαν σημαντικά αποτελέσματα σε τομείς, όπως η οικονομία, το περιβάλλον και η υγεία.

«Μας ενδιαφέρει να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες σε επίπεδο τοπικής διακυβέρνησης καθώς θεωρώ ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των κρατών είναι να εφαρμοστεί στην πράξη η επιτελικότητα του κεντρικού κράτους, μέσα από την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds