ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Απονομή των καλλιτεχνικών βραβείων «Λήκυθος» από την Περιφέρεια Αττικής -Μετονομασία θεάτρου Αττικού Άλσους σε Θέατρο «Κατίνα Παξινού» με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη

By  | 

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στον πολιτισμό, Στηρίζουμε τους ανθρώπους του και αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής»

PSTM6858

Παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου, στο θέατρο του Αττικού Άλσους, η Τελετή Απονομής Βραβείων «Λήκυθος», που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα από την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρης Βιδάλη και τη θερμή υποστήριξη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, με στόχο να επιβραβεύονται σε ετήσια βάση από την Περιφέρεια Αττικής εκπρόσωποι από τους χώρους του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού, της υγείας, της καινοτομίας και της κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι με το έργο τους προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνισμού.


Στο πλαίσιο της τελετής, την οποία παρουσίασε η κα Μαίρη Βιδάλη, ο Περιφερειάρχης Αττικής προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της επιγραφής μετονομασίας του θέατρο του Αττικού Άλσους σε Θέατρο «Κατίνα Παξινού» προς τιμήν της μεγάλης ηθοποιού.

Η μετονομασία του θεάτρου έγινε μετά από σχετική εισήγηση και πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. «Αποτελεί ελάχιστο χρέος τιμής προς τη μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό Κατίνα Παξινού να δοθεί το όνομά της σε έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους πολιτισμού που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Αττικής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, απονεμήθηκαν τα βραβεία που αφορούσαν στην πρωτότυπη δημιουργία καλλιτεχνικού έργου ως εξής:

Διαγωνισμός μουσικού έργου:

–       1ο Βραβείο, στην Πηγή Λυκούδη για το έργο “Μακρυγιάννης”

–       2ο Βραβείο, στον Γιώργο Βούκανο για τη σύνθεση “Καποδίστριας”

–       3ο  Βραβείο, στον Πασχάλη Τόνιο για το έργο “1821”

Διαγωνισμός ποιητικού έργου:

–       1ο Βραβείο, στον Δημήτρη Ρήτα για το ποίημα “Ο πόλεμος”

–       2ο Βραβείο, στη Στεφανία Θεοδότου

–       3ο Βραβείο, στη Μαρία Συμεών για το ποίημα “Δόξα στη Φλόγα”

Διαγωνισμός θεατρικού έργου:

–       1ο Βραβείο, στην Τάνια Χαροκόπου, για το έργο “Αθάνατες – Στο φως μιας άλλης μέρας”

–       2ο Βραβείο, στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ για το έργο «Ο Γέρος του Μωριά»

–       3ο Βραβείο, στον Γιώργο Πολυχρονίδη για το έργο “1821”

Διαγωνισμός γλυπτού έργου:

–       1ο Βραβείο, στον Παύλο Κουγιουμτζή για το έργο “Ελευθερία”

–       2ο Βραβείο, στον Ευάγγελο Μουστάκα για το έργο “Μνημείο Φιλελληνισμού»

–       3ο Βραβείο, στον Γεώργιο Καλακάλλα για το έργο “Αγώνας”

H Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού κ. Μαίρη Βιδάλη κατά την τελετή, ευχαρίστησε τη Σύμβουλο του Περιφερειάρχη κ. Αμαλία Ρόντου για τη συνεισφορά της στη θέσπιση των βραβείων.

PSTM6934

Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού συνεχάρη όσες και όσους βραβεύθηκαν, αναφέρθηκε στην έντονη παρουσία της Περιφέρειας στα πολιτιστικά δρώμενα, καθώς όπως τόνισε «η σχέση μας με τον Πολιτισμό είναι διαρκής και ουσιώδης, ένα βασικό στοιχείο της πολιτικής μας, αλλά και του στρατηγικού σχεδιασμού μας, που επεκτείνεται σε πολλές πτυχές του έργου μας». Αναφέρθηκε επίσης στη σταθερή βούληση της Περιφέρειας να στηρίξει τους ανθρώπους του Πολιτισμού με κάθε δυνατό τρόπο, όπως έπραξε και στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αλλά και στην πρόθεση να χρησιμοποιηθεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να δημιουργηθούν ή να αναβαθμιστούν εμβληματικοί χώροι πολιτισμού, σε «μια επένδυση που προσφέρει προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα και το τουριστικό προϊόν της Αττικής».

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος, ο ηθοποιός και εγγονός της μεγάλης Κατίνας Παξινού Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλέκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πολυτίμη Λεονάρδου, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Τζίνα Αδαμοπούλου, Γιώργος Βλάχος, ο Επικεφαλής της Οικολογικής Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Δημητρίου, ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Σ. Αδαμόπουλος , ο επιχειρηματίας και εφοπλιστής Γιώργος Βαρδινογιάννης, η  Μ. Ντίντα Γαροφαλάκη Τομεάρχης 6ου Διαμερίσματος Περιφέρειας Αττικής, η Πρόεδρος του κινήματος TakemeHome Α. Τρανούλη. Επίσης η Ξ. Kαλδάρα Γ. Διευθύντρια Ιδρύματος Μ. Kακογιάννης, ο Δημοσιογράφος Ιάσων Τριανταφυλλίδης, ο Τάκης Μαυρωτάς εικαστικός Διευθυντής Ιδρύματος Θεοχαράκη, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας και οι Ηθοποιοί, Κατερίνα Χέλμη, Ζαχαρίας Ρόχας και Αμπέρτο Εσκενάζυ.

Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς ανέλαβαν η  Πηγή Λυκούδη, ο Γιώργος Βούκανος, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Πασχάλης Τόνιος με τους συνεργάτες τους.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds