ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΗΚΥΘΟΣ 2021

By  | 

Γράφει: η Χριστιάννα Φωτιάδη

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων πολιτισμού »Λήκυθος» από την Περιφέρεια Αττικής. Εμπνεύστρια και παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και ηθοποιός κ. Μαίρη Βιδάλη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, ηθοποιός κ. Μαίρη Βιδάλη παρουσίασε τη βραδιά.

Η εκδήλωση έγινε στο υπέροχο θέατρο του Αττικού Άλσους, ενώ προηγήθηκε η ονοματοδοσία του θεάτρου. Για την ειδική αυτή βραδιά μίλησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης

Το θέατρο ονομάστηκε »Κατίνα Παξινού» τιμώντας την κορυφαία ηθοποιό, ενώ για τον σκοπό αυτό μίλησε και ο εγγονός της και ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Στη συνέχεια η σχεδιάστρια μόδας κ. Αθηνά Τρανούλη, έδωσε στον κ. Αντωνόπουλο ένα αναμνηστικό λεύκωμα.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος-Αθηνά Τρανούλη

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Μαίρη Βιδάλη και ο ηθοποιός κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, εγγονός της κορυφαίας ηθοποιού έκαναν τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας.

Τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας

Ακολούθησε η τελετή απονομής βραβείων γλυπτού, σύνθεσης, ποίησης και θεατρικού έργου. Η συνθέτις κ. Πηγή Λυκούδη απέσπασε το πρώτο βραβείο σύνθεσης για το συμφωνικό της έργο »Μακρυγιάννης» σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού.

Η βράβευση της κ. Πηγής Λυκούδη

Στη συνέχεια η κ. Λυκούδη έκατσε στο πιάνο και έχοντας μαζί της τον βαρύτονο κ. Σπύρο Κλείσσα, μας χάρισαν ένα απόσπασμα από το έργο της.

Πηγή Λυκούδη- Σπύρος Κλείσσας

Ακολούθησαν μουσικά αποσπάσματα από τους δημιουργούς που κέρδισαν το δεύτερο και το τρίτο βραβείο.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών στη χθεσινή εκδήλωση.

Αλ. Αντωνόπουλος, Β. Πατουλίδου, Γ. Βαρδινογιάννης, Μ. Ρέππας, Γ. Πατούλης
Ο Μ. Ρέππας συνομιλεί με την κ. Κ. Χέλμη, που τιμήθηκε ως πρόεδρος της επιτροπής των βραβείων και με την Σ. Εσκενάζυ.
Μ. Βιδάλη- Σ. Βούλτεψη

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η ηθοποιός κ. Κατερίνα Χέλμη, ο κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης, η κ. Βούλα Πατουλίδου, η κ. Λόλα Νταϊφά, η κ. Σοφία Βούλτεψη, ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σ.Ε.Η. κ. Σπύρος Μπιμπίλας, οι ηθοποιοί κ. Κώστας Βενετσάνος και Ζαχαρίας Ρόχας, ο ηθοποιός κ. Αλμπέρτο Εσκενάζυ που κέρδισε και το δεύτερο βραβείο θεατρικού έργου, για το έργο του »Ο Γέρος του Μωριά», η κόρη του κ. Σάρα Εσκενάζυ, η σχεδιάστρια μόδας κ. Αθηνά Τρανούλη, η κ. Αγγελική Κανελλοπούλου, ο κ. Μιχάλης Ρέππας, ο κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος , ο κ. Ιάσονας Τριανταφυλλίδης και πολλοί άλλοι.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Λουτριώτης

Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου καθώς και οι φωτογραφίες αυτού.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds