Άρθρα

Όταν οι γυναίκες στηρίζουν γυναίκες

By  | 

Σοροπτιμιστικός ‘Ομιλος Αθηνών Ανατολικός

Σε μια λιτή τελετή, στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Αθηνών Ανατολικός απένειμε εις μνήμη της ιδρυτικής του Προέδρου , «Βραβείο Λούλα Μαυρουλίδου» σε μια γυναίκα αγωνίστρια, τη Ζαχάρω Καρίτη.

Στον λόγο της, η Πρόεδρος του Ομίλου Βίκυ Κατσαρή ανέφερε την συγκινητική ιστορία της βραβευθείσας :

«Η Ζαχάρω γεννήθηκε στην Ρόδο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ζούσε σε μια οικογένεια με άλλα 5 αδέρφια. Όταν πήγαιναν Δημοτικό Σχολείο και ξέφευγε το μάτι τους από το βιβλίο ο πατέρας τους, τους χτυπούσε. Η μητέρα τους θύμωνε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Έτσι, σταμάτησε το σχολείο και πήγε σε σχολή κοπτικής του ΟΑΕΔ. Πριν κλείσει τα 18 παντρεύτηκε για να ξεφύγει αλλά, και πάλι ο πατέρας της, είχε ενδοιασμούς. Απέκτησε μια κόρη και ένα γιο και μαζί με τον σύζυγο της έφτιαξαν μια όμορφη οικογένεια. Ο σύζυγος της, την παρακίνησε να ξαναπάει σχολείο και να τελειώσει το Γυμνάσιο. Πριν από 2 χρόνια το αποφάσισε και πήγε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστεριού. Την επόμενη χρονιά ξεκινά το Λύκειο, παράλληλα με την δουλειά της στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών. Της αρέσει πολύ το σχολείο και ανακάλυψε πτυχές του εαυτού της που δεν ήξερε ότι υπήρχαν! Σκέφτεται, ότι ο πατέρας της από τον ουρανό όπου βρίσκεται θα είναι χαρούμενος και περήφανος γι αυτήν!»


Πέπη Σπύρου , Βικυ Κατσαρή, Ζαχαρούλα Καρίτη

Την Ζαχάρω Καρίτη βραβεύουμε σήμερα για την εξέλιξη της, την αγωνιστική πλευρά του χαρακτήρος της, την συγκροτημένη προσωπικότητα της και το πάθος της για ζωή. Ένα βραβείο που δίνουμε κάθε χρόνο σε μια γυναίκα που διακρίνεται σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου εις μνήμης της ιδρυτικής μας Προέδρου , «Βραβείο Λούλα Μαυρουλίδου». Για την Ζαχαρούλα μίλησαν η Διευθύντρια του Σχολείου Βιβή Λουκοπούλου και η καθηγήτρια της Βάλια Παπαγιάννη. Είμαστε περήφανες γι αυτό το ετήσιο βραβείο , γιατί είμαστε δίπλα σε γυναίκες μοναδικές!

Παρουσία των μελών έγινε η βράβευση που με χαμόγελο χειροκρότησαν την Ζαχαρούλα.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds