ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ

By  | 

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά της Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης»

patoulis efrem

Η συνεργασία της  Περιφέρειας Αττικής και της Μητρόπολης  Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για την υλοποίηση υποδομών, αλλά και για την υποστήριξη του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Ύδρα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, έγινε αναφορά για τα έργα ανακαίνισης – αναδιαρρύθμισης του κτηρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Άγιος Νεκτάριος» της Ι. Μ. Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά της Μητρόπολης, καθώς και στη διερεύνηση της δυνατότητας λειτουργίας δύο νοσοκομείων (Αίγινας και Ύδρας) σε κτηριακές εγκαταστάσεις κληροδοτημάτων.

patoulis efrem 2

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος έθεσε υπ όψιν του κ. Περιφερειάρχη θέματα που αφορούν την πολυνησιακή Ι. Μητρόπολη και τα ιδρύματα της. Ο κ. Εφραίμ  ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη και την κ. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη για την άμεση ανταπόκριση, την συνεργασία και την συναντίληψη που υπάρχει. «Η συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Νήσων, θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα προς όφελος των κατοίκων των νήσων και των πόλεων του Σαρωνικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε, ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά της Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών, φέρνοντας ως ενδεικτικό παράδειγμα την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ύψους 3 εκατ. ευρώ η οποία θα εξασφαλίσει μία υπερσύγχρονη μονάδα φροντίδας στην Αίγινα. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε κοινωνικές δομές, εστιάζοντας κυρίως σε περιοχές της Αττικής μας που έχουν ελλείψεις και χρήζουν υποστήριξης. Η ισότιμη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους κατοίκους της Αττικής είναι καθήκον και υποχρέωση μας.Προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας. Με τη προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε αρχές Ιουνίου ξεκίνησε ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Το έργο αυτό με την ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετήσει ηλικιωμένους κατοίκους της Αίγινας αλλά και άλλων νησιών της Περιφέρειας μας, φιλοξενώντας τους σ΄ ένα περιβάλλον σύγχρονο και λειτουργικό».

Από την πλευρά της, η  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό της Εκκλησίας, των κατοίκων, των δημοτικών αρχών και συμβάλει έμπρακτα για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά της Αττικής. Αναφερόμενη στη Μονάδα Φροντίδας που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο με τη συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παίρνει σάρκα και οστά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα και ακολούθησε ξενάγηση στον Ι. Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού και να ενημερωθεί για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds