ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Απονομή βραβείων για το μαθητικό διαγωνισμό έκφρασης & δημιουργίας με θέμα «Εμπνέομαι από τους Ήρωες του 1821»

By  | 

Θ. Αμπατζόγλου: «Μέσα από τις δράσεις μας τα παιδιά και οι νέοι της πόλης μας αναδεικνύουν τη  δυναμική και το ταλέντο τους»

Με την απονομή βραβείων και επαίνων ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός έκφρασης & δημιουργίας με θέμα «Εμπνέομαι από τους Ήρωες του 1821» που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου στις 23 Ιουνίου 2021 παρουσία του Δημάρχου της πόλης Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Γραφείο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε τον Μάιο. Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε τρείς κατηγορίες / ηλικιακές ομάδες :

α) Οι μαθητές Δημοτικού διαγωνίστηκαν στη ζωγραφική

β) οι μαθητές Γυμνασίου στην Ποίηση & τη Λογοτεχνία και

γ) οι μαθητές Λυκείου στη φωτογραφία.

Η αξιολόγηση έγινε από τριμελή επιστημονική και καλλιτεχνική επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε  ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό και παρέστη επίσης στην απονομή. Πρόκειται για τους: Ζερβάκη Μαριάννα (Εκπαιδευτικός), Καβάλου Στέργια (Συγγραφέας), Τσεκούρα Έφη (Μέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Σε κάθε κατηγορία δόθηκαν Α΄ Β΄ και Γ΄ Βραβεία από τους χορηγούς του διαγωνισμού. Βραβεύτηκαν τρείς μαθητές από κάθε κατηγορία, χωρίς σειρά κατάταξης ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου απένειμε επαίνους και παιχνίδια LEGO (προσφορά της ομώνυμης εταιρίας) στους μαθητές Δημοτικού που διαγωνίστηκαν στη ζωγραφική.

Η απονομή επαίνων στους μαθητές του Γυμνασίου, που διαγωνίστηκαν στην ποίηση και τη λογοτεχνία, έγινε από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκο όπου εκτός από τον έπαινο προσέφερε στους μαθητές και ένα ιστορικό βιβλίο του Μαρουσιώτη Συγγραφέα Γεωργίου Πάλλη με θέμα  την προσφορά των Μαρουσιωτών στην επανάσταση του 1821 «ΜΑΡΟΥΣΙ 1821-1827, Ένας μικρός οικισμός της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση» μία προσφορά των εκδόσεων της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

Τέλος η απονομή επαίνων στους μαθητές του Λυκείου, που διαγωνίστηκαν στη φωτογραφία, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτη Σαγρή όπου μαζί με τον έπαινο προσέφερε στου μαθητές και ένα ρολόι Smart Watch προσφορά της Samsung Electronics Hellas SA.

Όλα τα έργα θα φιλοξενηθούν σε έκθεση που θα γίνει στο Δημαρχείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μετά το πέρας της απονομής των βραβείων και επαίνων τόνισε:

«Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές της πόλης μας. Με τη συμμετοχή τους στον Μαθητικό διαγωνισμό για το 1821 αποδεικνύουν τη δυναμική τους, το ταλέντο τους και την ευαισθησία τους για τους προγόνους μας που έδωσαν το αίμα τους για τη δική μας ελευθερία. Συγχαίρω το Γραφείο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την διοργάνωση. Η ανταπόκριση των παιδιών και νέων της πόλης μας στις πρωτοβουλίες μας είναι μεγάλη και αυτό είναι στοιχείο ενθαρρυντικό για να συνεχίσουμε ακόμη περισσότερο δημιουργικά».

Από τη δική του πλευρά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης (υπεύθυνος επίσης του συντονισμού της εκδήλωσης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την αποψινή εκδήλωση. Ο εορτασμός της επετείου για τα 200 χρόνια της επανάστασης ήταν μια ακόμα αφορμή για να αφουγκραστεί ο Δήμος μας τις ανησυχίες της νέας γενιάς. Στόχος του Γραφείου Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού είναι να φέρει το Δήμο όσο πιο κοντά γίνεται στη νέα γενιά μέσω των πολιτιστικών, αθλητικών, και κοινωνικών εκδηλώσεων. Τρανό παράδειγμα το Forum Νέων που απευθύνεται σε νέους από 15 ετών».

Οι μαθητές Δημοτικού / νικητές του διαγωνισμού είναι οι:

Γεραρδής Άγγελος, Καλούδη Δανάη, Βαλσαμάκη Ελένη

Οι μαθητές Γυμνασίου / νικητές του διαγωνισμού είναι οι:

Μουντή Γεωργία, Κουτσούμπα Φιλαρέτη, Νικόλαος Κωστογιάννης

Οι μαθητές Λυκείου / νικητές του διαγωνισμού είναι οι:

Παπακώστας Πέτρος, Κορωνάκης Άκης, Γεωργίου Παναγιώτης

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds