Άρθρα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΜΟΣΥΝΘΕΣΗ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΚΝΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΣ

By  | 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΜΟΣΥΝΘΕΣΗ

Η ψηφιακή μαστογραφία λοιπόν με τομοσύνθεση αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ στον τομέα της απεικόνισης του μαστού για την έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου. Πρόκειται για μία μέθοδο που εντοπίζει από 27% έως και 42% περισσότερους καρκίνους του μαστού από ότι η μαστογραφία .Επιπλέον με τη ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση δύναται να απεικονιστεί σε ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ο μαστός προσφέροντας υψηλότερη ανάλυση στις εικόνες και καθιστώντας την εξέταση ακόμα πιο αξιόπιστη.Η Αχίλλειος Πτέρνα της μαστογραφίας θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η ανίχνευση καρκίνου σε γυναίκες με ΠΥΚΝΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΣ.

Γεγονός είναι ότι περίπου το 15% έως και 30% των καρκίνων χάνονται στον προσυμπτωματικό έλεγχο με την ανίχνευση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη στους πυκνούς μαστούς. Η έμφαση θα δοθεί στην ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση του μαστού. Η DBT(τομοσύνθεση) θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα στη συμβατική απεικόνιση 2D(ψηφιακή μαστογραφία) του μαστού και όχι ως αντικατάσταση.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds