ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Αντίδωρα του ΄21. Ήρωες και σύμβολα», ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

By  | 

Αποδόθηκε στο κοινό το κτήριο περιοδικών εκθέσεων – το πρώτο από τα 18 κτίρια του Μουσείου Νεότερου Πολιτισμού που ανακατασκευάζονται με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: « Σταδιακά ολοκληρώνεται ένα εθνικής σημασίας έργο που θα ενισχύσει την πολιτιστική υπεραξία της Αττικής μας»

20210624 ekthesi

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Αντίδωρα του ΄21. Ήρωες και σύμβολα» από την Υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Κτήριο των Περιοδικών Εκθέσεων, που είναι το πρώτο από τα 18 του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, που αποδίδεται στο κοινό μετά την ανακατασκευή του. Hαποκατάσταση και ανακατασκευή των κτηρίων γίνεται με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου.

Ο κ. Πατούλης ξεναγήθηκε στην έκθεση η οποία είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και φιλοξενεί αντικείμενα από τις συλλογές του ΜΝΕΠ και από τη Συλλογή Τατοΐου που αφορούν στη βασίλισσα Ολγα, πίνακες , μορφές αγωνιστών, σημαίες, φουστανέλες και τσαρούχια, όπλα και καράβια, κεντήματα, τάματα, ξυλόγλυπτα, φιγούρες του θεάτρου σκιών, Ανάμεσά τους, παρατίθενται ως εμβληματικές σύγχρονες αναφορές στίχοι της ποίησης του Μιχάλη Γκανά και ζωγραφικές αφηγήσεις του Γιάννη Αδαμάκη.

«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, για την «επίσημη πρώτη» μιας ξεχωριστής έκθεσης, αφιερωμένης στα πρόσωπα και τα σύμβολα της Ελληνικής Επανάστασης, με την οποία ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό το νέο κτήριο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του επισήμανε πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η συμμετοχή στην υλοποίηση της περάτωσης του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Είναι ουσιώδης. Μέσα από τα 18 κτήρια – τοπόσημα της Αθήνας, όχι μόνο καταγράφεται η ιστορία της πόλης, αλλά αναδεικνύεται και η παγκόσμια διάσταση της Αττικής ως διαχρονικής μητρόπολης του Πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων.

Είμαστε περήφανοι, γιατί συμμετείχαμε ενεργά σε αυτό το εθνικής σημασίας έργο, εξασφαλίζοντας πόρους συνολικού ύψους 14 εκ. ευρώ μέσω ΠΕΠ Αττικής. Το πρώτο κτήριο παραδίδεται σήμερα ολοκληρωμένο στο κοινό και τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο και η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη».

«Στόχος της Περιφέρειας, είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο κάθε διαθέσιμο πόρο για την ανάπλαση σημαντικών πολιτιστικών, ιστορικών και αρχιτεκτονικών χώρων, που αναδεικνύουν την ένδοξη ιστορία της Αττικής μας στο παρελθόν, αλλά και τις αναπτυξιακές και τουριστικές προοπτικές της στο παρόν και το μέλλον» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Θέλω θερμά να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη για την άψογη συνεργασία μας σε τόσο σημαντικά έργα, η οποία με την εμπειρία και το όραμα της, συμβάλλει στην ιστορική και πολιτιστική ανάδειξη της κληρονομιάς μας.

Συνεχίζουμε το έργο μας με το βλέμμα στραμμένο και στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, η οποία θα βρει την Περιφέρεια Αττικής με πολύ περισσότερους πόρους για την ανάδειξη έργων Πολιτισμού».

Δείτε το βίντεο με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη στο παρακάτω link:

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds