ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πεντέλης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ομιλία από τον Ιστορικό Κωνσταντίνο Χολέβα και Μουσική Βραδιά – 24/6 ώρα 8 μ.μ. στην Πεντέλη

By  | 

Ξεκινούν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Πεντέλης, που είναι αφιερωμένες στον εορτασμό των 200 χρόνων (1821-2021) από την Επανάσταση και την Εθνική Παλιγγενεσία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Ομιλία του διαπρεπή Ιστορικού, Πολιτικού επιστήμονα και Συγγραφέα, Κωνσταντίνου Χολέβα, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση με θέμα: «Γι’ αυτά πολεμήσαμε: Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το όραμα των Αγωνιστών του 1821;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 20:00 στον Αύλειο χώρο του πρώην Δημαρχείου Πεντέλης
(Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2, Πεντέλη).

Θα ακολουθήσει Μουσική Συναυλία, αποτελούμενη από ένα ξεχωριστό μελωδικό πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει η Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821 και στην Εθνική Παλιγγενεσία.  Τραγούδια από διάφορα μέρη του Ελληνισμού και μελωδίες που έχουν τις απαρχές τους στα χρόνια της Αλώσεως και καλύπτουν χρονικά την περίοδο δουλείας του γένους έως και τα προεπαναστατικά χρόνια.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν δυο νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το χώρο της παράδοσης, ο Γιώργος Ντόβολος και η Βασιλική Κικιλή, που πλαισιώνονται από το ορχηστρικό σύνολο της Σχολής «Εν Ωδαίς», σε ενορχήστρωση και επιμέλεια του Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Ο Δήμος Πεντέλης έχει μεριμνήσει για την εφαρμογή αυστηρών μέτρων για την προστασία καλλιτεχνών, θεατών και εργαζομένων, καθώς κατά την έναρξη, διάρκεια και αποχώρηση από την ομιλία και τη συναυλία, θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας του ΕΟΔΥ, που ισχύουν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για κρατήσεις θέσεων αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
https://penteli.intelliserv.gr

Οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν και να κάνουν την κράτησή τους. Παρέχεται δε και η δυνατότητα να κρατήσουν το «ηλεκτρονικό πάσο» τους με το χαρακτηριστικό QR code και να το επιδείξουν κατά την προσέλευσή τους στην Εκδήλωση.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds